Bulvár

Heti egyszer eszik és borsmenta teán él egy nő, hogy hat macskáját jóllakassa

rtl.hurtl.hu

2023. március 17. 12:40

Inkább éhezik, csak hogy házi kedvencei ne szenvedjenek hiányt semmiben.

A 46 éves Yasemn Kaptan 400 angol fontból gazdálkodik havonta, ennyi ugyanis a rokkantsági ellátása, amit csontritkulása miatt kap az államtól a hat macskával élő nő. Ez az összeg a Londonban élő Yasemn elmondása szerint teljes egészében a lakhatására megy el. Ezen kívül heti 69 fontot kap, amiért gondoskodik scleroris multiplex betegséggel küzdő párjáról. Ebből 60 fontot a háziállataira költ, saját étkeztetésére így mindössze 9 dollár jut. Ez állítása szerint heti egy étkezésre elegendő, amikor grillezett paprikát, hagymát és salátát eszik. A hét többi napján menta teát iszik, ami enyhíti éhségérzetét, néha pedig egy-egy joghurtot is elfogyaszt – írta meg a Daily Mail.

Nincs elég pénzem, de nem engedhetem el a macskákat. Velünk nőttek fel. Kicsi koruk óta velünk vannak. Sok pénzt fizettem értük, ráadásul életük vége felé járnak. Nem lenne fair ilyenkor elengedni őket

– mondta a nő, aki 88 kilóról 57 kilóra fogyott az elmúlt időszakban.

A Food Standards Agency 2022 márciusában végzett kutatása szerint ötből egy ember inkább kihagy egy étkezést, vagy csökkenti a napi élelmiszer adagját, mert az emelkedett árak miatt nincs elég pénze ételre.

Nyitókép: Dietmar Ludmann / Unsplash

#Bulvár#macska#éhezés#szegénység#rokkantnyugdíj

Címlapról ajánljuk