Külföld

Egy kóbor macska lett az egyik legjobbra értékelt látványosság Lengyelországban, arra kérik a turistákat, ne etessék már, mert elhízott

rtl.hurtl.hu

2023. február 22. 17:54

Volt, aki három órát utazott azért, hogy találkozzon vele, de olyan is akadt, aki csalódott, mert a macska kolbászt lopott. 

Gaceknek, azaz „hosszú fülű denevérnek” hívják azt a macskát, amely a lengyel Szczecin város legjobbra értékelt turisztikai attrakciója lett – írta az ndtv.com


Gacek egy kóbor macska, egy dobozban él a Kaszubska utcában. A turisták értékelése szerint megelőzi a többi látványosságot, például az 1346-ban épült pomerániai hercegi kastélyt. 

A látogatóktól rengeteg ételt kap, el is hízott egy kicsit, ezért a város állatmenhelye arra kért mindenkit, hogy ne etessék az állatot.


Gacek még 2020-ban lett népszerű, akkor ugyanis német turisták készítettek róla egy videót, amelyet 4,5 millióan néztek meg. Azóta a világ minden tájáról utaznak Lengyelországba, hogy megnézzék a macskát.

Egy látogató például azt írta, három órát utazott, hogy láthassa a macskát, míg akadt olyan turista is, aki utólag azt írta: „inkább a kutyákat szeretem, kolbászt lopott”.

Nyitókép: Instagram

 

#Külföld#macska#lengyelország#látványosság

Címlapról ajánljuk