Bulvár

Schwarzenegger szerint a gyűlölködők olyan nyomorultan halnak meg, ahogyan élnek

rtl.hurtl.hu

2023. március 7. 19:05

A jó hír szerinte, hogy mindig le lehet térni erről az útról.

Az antiszemitizmus és a gyűlölködés ellen szólalt fel hétfőn közzétett videójában Arnold Schwarzenegger. Az egykori kaliforniai kormányzó és akciófilmsztár a felvétel elején arról beszélt, hogy milyen megrázó volt számára Auschwitzban tett látogatása, majd azokhoz szólt, akik rossz úton járnak, akik elhiszik a zsidókról, vagy más fajú, nemi identitású, szexuális irányultságú emberekről szóló összeesküvés-elméleteket, illetve azt gondolják, hogy valaki alsóbb rendű, vagy ártani akar nekik a bőrszíne, vallása, nemi identitása miatt.

Az osztrák származású Schwarzenegger, akinek apja a náci párt tagja volt, személyes tapasztalatokról is beszélt.

Nem tudom, milyen úton jutottatok ide, de elég embert láttam, akik eldobták a jövőjüket gyűlöletes hiedelmeik miatt, ezért még az előtt szeretnék hozzátok szólni, mielőtt megbánnátok az út végén

– mondta. Hozzátette, hogy érti, hogyan tudnak az emberek az előítélet és a gyűlölet csapdájába esni, de arra figyelmeztetett mindenkit, hogy válasszanak más utat.

Senki, aki a gyűlölet útjára lépett, nem mondta azt ennek az útnak a végén, hogy „micsoda életem volt”. Nem. Olyan nyomorultan haltak meg, ahogyan éltek

– mondta. Szerinte nem számít, hogy ki milyen messze jutott ezen az úton, még mindig megvívhatja a harcot saját magával szemben – összegezte az elmondottakat a CNN.

Arnold Schwarzenegger tavaly, a háború kitörése után az orosz népet és az Ukrajnában szolgáló orosz katonákat szólította meg egy videóban, amiben elmondta, hogy egy orosz súlyemelő, Jurij Vlaszov volt a gyerekkori személyes példaképe, és úgy gondolja, hazudtak az általa szeretett és tisztelt orosz népnek az Ukrajna elleni háborúról.

Nyitókép (archív): MTI/EPA/Andrzej Grygiel

#Bulvár#arnold schwarzenegger#gyűlölet#antiszemitizmus#auschwitz

Címlapról ajánljuk