Bulvár

„Mint aki rossz repülőre szállt, és véletlenül Brüsszelbe érkezett Moszkva helyett” – az ukrán mémelők gúnyolják a nem tapsoló Orbánt

rtl.hurtl.hu

2023. február 9. 16:10

Húsvét-szigeteki kőfejhez hasonlították a magyar miniszterelnököt.

A közösségi médiában is nagyot mentek azok a felvételek, amelyeken látható, hogy szinte csak Orbán Viktor nem tapsol Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek Brüsszelben. Holott a miniszterelnök hivatalos Twitter-oldalán humanitárius segítséget ígért az országnak, a mémelők inkább a gesztus hiányára fókuszálnak.

Az egyik legnagyobb ukrán mémoldal például húsvét-szigeteki kőfejhez hasonlította a nem tapsoló Orbánt:


Kateryna Kruk politológus azt írta, hogy Orbán úgy néz ki, „mint aki rossz repülőre szállt, és véletlenül Brüsszelbe érkezett Moszkva helyett”.


Egy másik twitterező azt írta: „Vigyázat, orosz kémballont észleltek Brüsszelben!”


„EU: Nem tudnál normálisan viselkedni?

Magyarország: *sikoltozik*”


Korábban azt írtuk: Zelenszkij beszédet mondott az Európai Parlamentben, ahol üdvrivalgással és felállva tapsolva fogadták az EP-képviselők. Az ukrán elnök egyebek mellett arról beszélt, hogy szerint országa történelmi csatát vív, és megköszönte az európai embereknek, hogy ebben támogatják őket. Zelenszkij szerint az EU-csatlakozás lehetősége arra ösztönzi az ukránokat, hogy erősek maradjanak és folytassák a küzdelmet.

Nyitókép: Twitter

#Bulvár#ukrajna#zelenszkij#orbán#taps#twitter#mém#eu

Címlapról ajánljuk