Bulvár

45 ezer forintnyi bírságot kell fizetnie annak a férfinak, aki túl lassan evett a McDonald's-ban

rtl.hurtl.hu

2023. január 24. 13:51

Nem úgy megy, hogy csak úgy lassan eszegetünk.

Száz brit fontra, vagyis mostani árfolyamon számolva nagyjából 45 ezer forintnyi összegre büntettek egy brit férfit, aki a testvérével együtt túl lassan fogyasztotta el az egyébként étteremben rendelt vacsoráját, írja a Mirror.

Shapour Meftah és a testvére postán kapták meg a bírságot, mint kiderült, az étterem parkolójában töltött szokatlan hosszú idő miatt voltak kénytelenek fizetni.

Meftah számára kiküldött büntetőcédulák szerint összesen másfél órát lehet ingyenesen eltölteni a parkolóban a fizető vendégeknek. A férfi ennél sokkal többet tartózkodott az étteremben, így repültek is a csekkek. 

Meftah saját bevallása szerint a parkolóban nem tüntették fel sehol, hogy ilyen szabály van érvényben. A dühös férfi bement az étterembe, ahol reklamálni kezdett, de közölték vele, hogy a parkolást egy másik cég intézi, ahhoz nekik nincsen közük.

A 24.hu azt írja, hogy Meftah közben azt az információt kapta, hogy a magán parkolócégeknek nincs jogosultságuk arra, hogy bárkire is büntetést szabjanak ki, így a férfi az Egyesült Királyság parkolófelügyeletéhez fordult, hogy foglalkozzanak az ügyével, és nyilvánítsák semmisnek a bírságot.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Bulvár#mcdonalds#meki#bírság#parkolás

Címlapról ajánljuk