Bulvár

„Beskatulyáztak, ahonnan nem tudtam kitörni” – így tudta maga mögött hagyni Scarlett Johansson a szexi szerető szerepét

rtl.hurtl.hu

2022. december 14. 10:45

A színésznő úgy érezte, hogy hiperszexualizálták és már tiniként belenevelték, hogy ő a tipikus bombázó karakter.

Két hónappal azután, hogy Scharlett Johansson arról beszélt, hogy hiperszexualizáltként skatulyázták be pályafutása elején, most azt mondta, hogy már tiniként arra készítették fel, hogy egy hollywoodi bombázó legyen belőle – írta meg a Daily Mail.

Azt hiszem, hogy a pálya miatt, amin elindítottak, benne ragadtam ebben a szerepben

– mondta a 38 éves színésznő a Table for Two podcast keddi részében.

Úgy kezeltek, hogy aztán az a bombázó típusú színésznő legyek.

Scarlett mindössze 19 éves volt, amikor 2004-ben eljátszotta az idősebb, kifinomult és szexi Nola Rice szerepét a feketelistás rendező, Woody Allen pszichológiai thrillerében, a Match Pointban.

Beskatulyáztak a másik nő szerepébe, a vágyakozás tárgya voltam, ahonnan nem tudtam kitörni

– folytatta a színésznő.

2020-as önéletrajzi könyvében, az Apropos of Nothingban a 87 éves filmkészítő azt írta Johanssonról, hogy „nem csupán tehetséges és gyönyörű volt, de szexuális radioaktív is”.

Woody ezután a Fülesben szerepeltette őt, Scarlett ekkor egy ambíciózus újságírótanulót, Sondra Pranskyt alakította, akinek viszonya volt a nála jóval idősebb brit arisztokratával – akit Hugh Jackman alakított, és aki megpróbálta megfojtani, majd megölni őt. A 2007-es Vicky Cristina Barcelona című filmben a színésznő a mindig spontán és szexi Cristina szerepét kapta, aki belebonyolódott egy édeshármasba egy művéssszel és exfeleségével.

A napokban megjelent podcastben Scarlett mindezek ellenére a négyszeres Oscar-díjas rendezőről úgy beszélt, mint egy istenről, amikor a 2008-as spanyol romantikus film volt a téma:

Érinthetetlen volt.

Sok híresség azonban elfordult Allentől, miután kiderült, hogy feleségül vette korábbi párja lányát, Soon-Yit, és állítólagosan zaklatta Mia Farrow másik, akkor mindössze hét éves gyermekét, Dylant – ezt azonban Woody Allen mindvégig tagadta.

Végül a Tony-díjas Bryan Lourd volt az, aki meghozta az áttörést Scarlett Johansson karrierjébe, amikor segített neki bejutni a Marvel univerzumba.

Könnyebb lett volna azt mondani, hogy ez így működik, miért változtatnánk rajta?! De ez a bombázó karakter bár fényesen izzott, mégis hirtelen kialudt, és ennyi volt, ezen túl nem volt egyéb lehetőségem

– mondta a színésznő, aki ezután kapta meg a Fekete Özvegy szerepét a Vasember 2-ben – ami állítása szerint akkoriban még túlszexualizált volt –, és így került kapcsolatba Jon Favreau rendezővel, akivel azóta már többször is együtt dolgozott, és aki egy igazi inspiráció számára.

Scarlett Johansson végül bevallotta, hogy a jövőjét egy irodában képzeli el a Disney területén, ahol immár rendezéssel és produceri munkákkal is foglalkozhat.

Nyitókép: Monica Schipper / Getty Images

#Bulvár#scarlett johansson#színésznő#woody allen#marvel

Címlapról ajánljuk