Bulvár

Mariah Carey nem sajátíthatja ki „A karácsony királynője” elnevezést

rtl.hurtl.hu

2022. november 16. 16:20

Az énekesnő pert vesztett a karácsony egy másik királynője ellen.

Már két hete megírtuk, hogy az All I Want For Christmas Is You című dal Mariah Carey-től megint felkerült a slágerlistákra, ami csalhatatlan jele a karácsony közeledtének. A művésznő maga is úgy látja, hogy a 28 éve született dal az ünnepi időszak himnuszává vált, ezért tavaly megpróbálkozott azzal, hogy hivatalosan is bejegyeztesse magát „A karácsony királynőjeként”, ami azzal járna, hogy kizárólagosan viselheti a címet, vagyis más nem nevezhetné magát így.

Csakhogy közbelépett egy Elizabeth Chan nevű zenész, aki jóval kevésbé ismert ugyan Mariah Carey-nél, de magát a világ egyetlen olyan zenészének tartja, aki csak karácsonyi dalokat ad elő, és elmondása szerint már évek óta viseli „A karácsony királynője” címet – ahogy más előadók is. A konkurens királynő szerint az amerikai védjegyoltalmi hatóság azt sem engedte meg Mariah Carey-nek, hogy a „Karácsonyhercegnő” megnevezést, vagy a „QOC” rövidítést kizárólagosan használhassa.

Mariah Carey „A karácsony királynője” megnevezéssel számos terméket, köztük parfümöket, lemezeket, ruhákat akart piacra dobni. Elizabeth Chan azonban úgy véli, hogy karácsonykor adni szoktunk és nem elvenni, és helyteleníti, ha valaki önös érdekből ki akarja sajátítani egy ilyen elnevezést.

Független előadóként és kisvállalkozóként az életemet arra tettem fel, hogy összehozzam az embereket az ünnepi időszakban, ezzel érdemeltem ki A karácsony királynője címet. Ezt a címet büszkén viselem annak tudatában, hogy mások is viselhetik, és kell is, hogy viseljék

mondta a CBS-nek.

Nyitókép: MTI/EPA/Mike Nelson

#Bulvár#janet jackson#per

Címlapról ajánljuk