Bulvár

Túlsúlyosnak nevezték, kinézték a modellek közül, élete egyik legnagyobb pillanatát Budapesten élte meg – íme Dua Lipa, a Sziget első világsztárja!

Borda TamásBorda Tamás

2022. augusztus 10. 20:05

Jelenleg ő az egyik leghíresebb énekesnő a világon, aki bármelyik dalával képes megtáncoltatni a rajongóit. Karrierje elején azonban neki sem jött össze minden: a barátainál lakott, és ki kellett várnia a valódi sikert. Íme öt érdekesség a Sziget első napján fellépő világsztárról, Dua Lipáról.

1. Nem ő az egyetlen zenész a családban

Az albán származású énekesnő édesapja, Dukagjin Lipa szintén zenész: az Oda nevezetű zenekar énekese. Édesapjáról ráadásul nemcsak a karrier szempontjából vehet példát, hiszen szülei idén ünnepelték a 25. házassági évfordulójukat.

A legerősebb szerelem az övék, amit valaha ismertem

–  nyilatkozta Lipa, akinek a keresztneve albánul szerelmet jelent.

2. Egy híres modell rabolta el a szívét

Lipa 2019-ben jött össze pasijával, aki nem más, mint Gigi Hadid öccse, Anwar Hadid. Barátjával a Levitating című videóklipben is együtt szerepelt, ráadásul nyíltan fel is vállalták kapcsolatukat, hiszen több nyilvános eseményen is együtt jelentek meg. Lipa a világhírű sógornőjével is kifejezetten jó kapcsolatot ápolt: rengeteg időt töltöttek együtt, és az Instagramra is közös képeket posztoltak.

Legalábbis eddig így volt. Pár hónapja ugyanis felröppent a hír, hogy a szerelmesek szakítottak.

Dua lipa top5
David Crotty / Contributor / Getty Images

3. Dua Lipa a súlya miatt nem lehetett modell?

Tizenéves korában az énekesnő is kacérkodott a kifutó világával, de akkoriban – bármennyire is hihetetlen és elképzelhetetlen – túlságosan kövérnek tartották a szakmához.

Sosem voltam megfelelő méretű, és sosem kaptam igazi állást. Egy darabig még kitartottak mellettem, majd később megmondták az igazat: ha sikerül többet fogynom, még több munkát kaphatok.


Lipa viszont nem adta fel, és hogy valóra váltsa az álmait. Félredobta a modellkedést, és mindent megtett, hogy híres énekesnő lehessen. Londonba költözött a barátaihoz, ahol szépen lassan építgette a karrierjét. 2013-ban pedig elérkezett a várva várt pillanat: szerződést kötött a Tap Managementtel, ami azért is volt nagy szó az akkor még ismeretlen énekesnőnek, mert a cég olyan világsztárokkal dolgozott együtt, mint Lana Del Rey, Ellie Goulding vagy Noah Cyrus. Hamarosan meg is születtek az első világslágerei: a New Rules című dalhoz készült videóklipnek köszönhetően ő lett a legfiatalabb énekesnő, aki elérte az egymilliárd megtekintést a YouTube-on.

Dua lipa top5
 Michael Hickey / Contributor / Getty Images

4. Hamarosan igazi mozisztár válhat az énekesnőből

Dua pár hónap múlva a filmvásznat is meghódítja, hiszen az Argylle című kémfilmben láthatják majd a mozinézők. Olyan hollywoodi világsztárok mellett kapott szerepet, mint Henry Cavill, Samuel L. Jackson vagy éppen Sam Rockwell. Vajon arra is van esély, hogy az elmúlt évek Grammy-díjai után egy Oscar-díjat is bezsebeljen?

Lipának eddig egyébként nem sok köze volt a filmiparhoz. 2013-ban egy X-Faktor-promóban szerepelt, majd 2018-ban a Szabadság ötven árnyalata című filmhez írta meg a High című dalát, egy évvel később pedig debütált a Swan Song című zenéje az Alita: A harc angyala mozihoz.

Dua lipa top5
 2020 Billboard Women In Music / Contributor / Getty Images

5. Élete egyik nagy pillanata volt, amikor Magyarországon lépett fel

Lipa 2018-ban már koncertezett Budapesten a Sziget Fesztiválon, amit az élete egyik legnagyobb élményeként emlegetett akkoriban. A koronavírus-időszakban is nosztalgiázott a fesztiválos időszakokról, ráadásul az Instagramra is feltöltött egy videót a koncertről:

Hiányoznak a fellépések, és alig várom, hogy újra láthassalak titeket. Nézzétek, ezt láttam a Sziget fesztiválon, amikor 80 ezer ember előtt énekeltem. Nem hittem a szememnek, életem egyik legcsodálatosabb pillanata volt.

 

Augusztus 10-én ismét a Sziget fesztiválon gyönyörködhetünk az énekesnőben, 21.15-kor kezd a Nagyszínpadon!

Nyitókép: Axelle/Bauer-Griffin / Contributor / Getty Images

#Bulvár#rtl#RTL Klub#dua lipa#top5#érdekesség#sziget fesztivál#fun fact

Címlapról ajánljuk