Bulvár

Régen napi kétszer borotválkozott a Las Vegas-i nő, de mára karriert csinált szakállából

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 5. 17:21

Dakota először szégyellte a szakállát, de ma szexinek érzi magát és boldogabb, mint valaha.

Dakota Cooke számára az önelfogadás rögös út volt, azonban mára a védjegyévé vált a szakálla. A mosolygós tinédzser sokáig rejtegette különleges arcszőrzetét, azonban ma már el sem tudná képzelni nélküle az életét – írja a Sun.

Dakota 13 éves korában vette észre, hogy valami nincs rendjén. Apró puha szőrökkel kezdődött az arcán, majd idővel hosszabbá és sötétebbé vált a szőrzet, különösen az állán. Akkoriban egy családi barát hívta fel rá a figyelmét, hogy ez nem normális, így egy sor hormonális vizsgálat után – bár pontos diagnózist nem kapott – arra jutottak az orvosok, hogy valószínűleg Dakota mellékveséi állhatnak a megnövekedett tesztoszteronszint mögött.

Az orvosi diagnózis ellenére Dakota nem könnyebbült meg, mivel a társadalom folyton emlékeztette rá, hogy a nőknél szokatlan arcszőrzettel rendelkezik. A még tinédzser kislány számára akkor kezdődött a kozmetikai kezelések végeláthatatlan sora.

Akkoriban az arcszőrzettel rendelkező nők annyira stigmatizálva voltak, hogy a szépségszalonban a nők is folyamatosan azt mondták, hogy a lányoknak nem kellene, hogy arcszőrzetük nőjön. 

– emlékszik vissza, a most 30 éves Dakota.

A folytonos megjegyzések, és rosszalló tekintetek elkerülése érdekében Dakota elkezdte szőrteleníteni az arcát, gyantával és borotvával egyaránt. A fotókon rendszeresen elrejtette az arcát, hetente járt gyantáztatni, majd előfordult, hogy napi többször is borotválkozott.


„Eljutottam arra a pontra az egyik első kereskedelmi munkám során, hogy napi kétszer borotváltam le az arcom: egyszer reggel, majd a szünetemben, mert annyira látványosak voltak a szőrök. Egy sminkosztályon dolgoztam, ahol meg kellett felelnem a sztereotipikus női képnek. A sebeket és vágásokat sminkkel takartam el, ami miatt folyamatosan irritált és vörös volt a bőröm. Valószínűleg még most is megvannak ezek a sebeim.”

2015-ben jött el az a pont, amikor Dakota eldöntötte, hogy úgy fogadja el magát, ahogy van, miután egy barátja, aki a cirkuszban dolgozott, meggyőzte őt egy buliban. Dakotának nagyon tetszett a cirkuszi munka gondolata, így barátja javaslatára csatlakozott is a társulathoz.


A cirkuszban mindenki nagyon elfogadó volt vele, azonban így sem volt könnyű az átállás. Miután abbahagyta a szakálla szőrtelenítését rengetegen megbámulták, és volt olyan is, aki megpróbálta lefotózni az utcán. Az elején nagyon zavarta Dakotát, hogy összesúgtak a háta mögött, de eljutott arra a pontra, amikor már nem érdekelte.

Dakota mára elfogadta az arcszőrzetét, sőt a fellépéseibe is beépíti.

Úgy hirdetem magam, mint Dakota, a szakállas hölgy, és nagyon beleillik a műsorszámaiba, ahol szögeket is ütök az orromba és üvegszilánkokon is sétálok.


Dakota családja és barátai mindenben támogatják, és a közösségi oldalain is rengetegen rajonganak érte. Szakálla ellenére Dakota szeret nőiesen öltözködni, sminkelni és szoknyát hordani. Szerinte a szakálla mára a személyiségének része, és nagyon örül, hogy sikerült teljesen elfogadnia.

Nyitókép: Doucefleur / Getty Images

#Bulvár#szakáll##borotva#gyanta#cirkusz#elfogadás#Karrier

Címlapról ajánljuk