Bulvár

Orvosok figyelmeztetnek: nem szabad zuhanyozás közben pisilni

rtl.hurtl.hu

2022. május 31. 13:46

Ha ilyen módon szokott eljárni, hagyja abba!

A DailyMail írta meg, hogy az orvosok szerint a nők és a férfiak számára sem jó a zuhanyozás alatt pisilni, az álló pozíció ugyanis nem tesz jót a hólyagnak.

Dr. Teres Irwin egy TikTok-videóban arról beszélt, hogy bár ilyenkor is megfelelően kiürül a húgyhólyag, ez a gyakorlat arra trenírozza az agyat, hogy a vízcsobogás hatására vizelési ingert érezzen. 

Minden alkalommal, amikor vízcsobogást hallasz, a hólyagod pisilni akar majd - mert hozzászokott a zuhanyzóban lévő víz hangjához

– magyarázta az orvos, aki hozzátette: ez az inger így bekapcsolhat minden kézmosásnál vagy akár mosogatásnál. 

@dr.teresa.irwin I said what I said!  Unless you're struggling with total bladder emptying you need to hear this #bladdertips #pft #obgyn ♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic


A lap szerint nincsen egyedül szakmai véleményével, a mondottakat megerősítette Dr. Alicia Jeffrey-Thomas is. Ő szintén arról beszélt követőinek, hogy a csobogó víz becsapja az agyat, ráadásul az embereket „nem arra tervezték, hogy állva pisiljenek”, mert így a medencefenék nem képes ellazulni. Ajay Rane azt is elárulta, hogy a nők hogyan tudnak helyesen pisilni:  vécén ülve, mindkét lábat a földön tartva. Hatékonyabban segíthetik a hólyag kiürülését, ha az előre is hajolnak, mintha újságot olvasnának.

Nyitókép: Getty Images

#Bulvár#zuhany#pisilés#orvos#hólyag

Címlapról ajánljuk