Bulvár

Sztoikus szelfikkel lett dollármilliomos egy indonéz egyetemista

rtl.hurtl.hu

2022. január 18. 8:56

Csak viccből töltötte fel képeit egy platformra. Bejött.

Pillanatok alatt internetes szenzáció lett abból az indonéz egyetemistából, aki szelfijeivel lépett be a blokklánc-piacra és egy NFT-platformon 1 millió dollárt kasszírozott arcképeivel – írta meg a Vice.

A 22 éves, informatikát hallgató Sultan Gustaf Al Ghozali viccből töltötte fel arcképeit egy NFT-oldalra, nem gondolta, hogy azokat bárki is megveszi, ezért mindegyikért jelképes, három dolláros árat állított be. Az elmúlt öt évben Ghozali majdnem minden nap készített magáról szelfit, amint sztoikus arckifejezéssel ül számítógépe előtt. A csaknem ezer szelfiből eredetileg timelapse videót akart készíteni diplomaosztójára, azonban miután megismere a blokklánc-modellt, változtatott tervein. 

Az NFT-k nem lettek azonnal sikeresek, csak miután egy indonéz séf hetekkel később az OpenSea weboldalán rábukkant Al Ghozali profiljára, és népszerűsíteni kezdte azt. 

Ezután viszont az eladások és az árak annyira megugrottak, hogy Al Ghozali NFT-gyűjteménye elérte a 317 Ether teljes kereskedési volument. Az Ether az Ethereum blokklánc kriptovalutája, a teljes volumen átszámítva több mint 1 millió dollárnak felel meg. Az AFP információi szerint a szelfiket pénteken 0,247 Etherért – körülbelül 806 dollárért – adták. 

Nyitókép: Sultan Gustaf Al Ghozali / Twitter

#Bulvár#nft#blokklánc#indonézia#szelfi

Címlapról ajánljuk