Belföld

Gattyán György eladja két, több milliárdot érő budai villáját

rtl.hurtl.hu

2024. május 2. 14:02

Miközben a Gattyán-párt egymilliárd forint készpénzt hordoz körbe az országban.

Gattyán György, az ország negyedik leggazdagabb embere két 2,7 milliárd forintos szemlőhegyi villát kínál eladásra egy luxusingatlan-közvetítőnél. A villák a Gattyán-birodalomhoz tartozó Docler Real Estate Kft. tulajdonában vannak, írja a hvg.hu.

A portál megjegyzi: az egyik villát halála előtt Andy Vajna bérelte, és meg is vette volna, ha a Docler Holding adóvizsgálatai miatt nem lett volna éveken át zár alatt az ingatlan.

A hvg.hu azt írja: az adóügyektől „megtisztított” villákat a Docler elmondása szerint azért értékesítik, mert Gattyán György tartósan külföldön tartózkodik, így nincs szüksége rájuk. 

Mint arról beszámoltunk, nemrég a piacra került az Andrássy út egyik legfényűzőbb ingatlana, a két teljes évig sem működő Il Bacio di Stile luxusáruház egykori palotája. A Gattyán György cégcsoportjához köthető vállalkozás 2015 nyarán zárta be a kapuit. Az ingatlan becslések szerint 20 milliárd forintot érhet.

Mint megírtuk, az önkormányzati választási kampányban is felbukkant a pornóiparban meggazdagodott Gattyán György által alapított Megoldás Mozgalom (MEMO), ami a 2022-es országgyűlési választáson a szavazatok 1,04 százalékát szerezte meg. A párt, ami tavaly luxuskabriókkal vonult fel az alulfizetett tanárok mellett, most egy kampánybusszal járja az országot, amiben egymilliárd forint készpénzt hordoznak körbe.

Azt állítják, hogy a pénzt meg lehet érinteni, tapogatni, szagolni, az összeget pedig szét fogják osztani azon települések között, ahol MEMO-s jelöltet választanak meg polgármesternek.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#gattyán györgy#villa#megoldás mozgalom#docler#pornó#adó#andy vajna

Címlapról ajánljuk