Belföld

Leleplezett mentor az X-Faktorban, Nagy Ervin kiállása Magyar Péter mellett és Balogh Levente, a melós

rtl.hurtl.hu

2024. április 6. 19:42

Magyar Péter mezítláb, Orbán Viktor a durvulásról lebeszélve jelentkezett húsvétkor. Péterfy-Novák Éva azt mondta, 27 éve ment a kukába Rogán Antal miatt, a főpolgármester-jelöltek pedig vitára készülnek, de egyelőre csak nyilatkozatháború lett. Hatalmas földrengés rázta meg Tajvant, Magyarország pedig elveszített egy színészóriást. Balogh Levente megmutatta, hogy ő nem fél a munkától, és az is kiderült, ki lesz a visszatérő mentor a 2024-es X-Faktorban. Ezek a hét videói.

Gyásszal indult a húsvét: 85 éves korában elhunyt Tordy Géza, a nemzet színésze és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. A Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművész rendezőként több mint 60 darabot állított színre, és olyan legendás filmek főszerepét alakította, mint A kőszívű ember fiai vagy a 80 huszár. Az RTL Híradóban Hegedűs D. Géza és Bodrogi Gyula megrendülten emlékezett rá.


A színész-rendező elmékét a Találkozások című műsor 2008-as riportjával is felidéztük – ez 2008-ban készült, amikor Tordy Gézát a nemzet színészei közé választották. Itt egyebek mellett arról beszélt, hogy „halálosan szerelmes volt” Törőcsik Mariba.

Húsvét

Idén is elárasztották a közösségi oldalakat a politikusok húsvéti posztjai. Míg Orbán Viktor minden locsolót arra intett, hogy ne „durvuljon”, addig Magyar Péter párjával mezítláb, egy patakban pózolt húsvétvasárnap. Úgy néz ki, ha másban nem is, de a húsvéti menüben még a politikusok között is van egyetértés. Ám a locsolást másként szeretik – van, aki csakis kölnivel, de van, aki szódavízzel kelt útra húsvéthétfőn. 

Magyar Péter 

Kijárási tilalom ide vagy oda, Gulyás Gergely a koronavírus-lezárások idején Varga Judittal és Magyar Péterrel „baráti vacsorázott” – számolt be róla az RTL Híradó, ám arra még Magyar Péter sem emlékezett, hogy az egykori igazságiügyi miniszter, Varga Judit a tilalmas határidő, azaz nyolc óra előtt vagy nyolc után távozott a vacsorapartiról. Miközben egyetlen hét alatt több mint 42 millió forintot költött a Facebookon Magyar Péter elleni reklámokra a kormánypárti Megafon, volt felesége interjúját –  amelyben Varga Judit arról beszélt, hogy a házasságában kapcsolati erőszak áldozata volt –, a közpénzből működő hirado.hu is hirdette.


Miután Magyar Péter március végén nyilvánosságra hozta a Schadl–Völner-ügy új aspektusáról árulkodó hangfelvételét, ezen a héten egy újabb súlyos esetről számolt be a közösségi oldalán. Állítása szerint több dokumentum és egy ombudsmani jelentés jutott el hozzá kedden, amely szerint 2023 áprilisában az egyik rákospalotai gyermekotthon dolgozója szexuális kapcsolatot létesített egy 15 éves gyerekkel. A kiskorúnak azt ígérte, hogy segít megszöknie, cserébe szexet akart. Az aktus megtörtént, a szöktetés viszont meghiúsult. Később kiderül, az ügyben a rendőrség nyomoz. A kegyelmi botrány kirobbanása után soron kívüli hatósági ellenőrzéseket indítanak a bántalmazási esetek miatt, de Molnár László gyermekvédelmi szakember szerint ez egy „ócska politikai termék”. 


A Magyar Péter-jelenségről Nagy Ervin, Lengyel Tamás, Renner Erika és Pankotai Lili is elmondta a véleményét a Reggeliben. Nagy Ervin a kerekasztal-beszélgetésben kiemelte, a párkapcsolati erőszakról szóló, Magyar Péter ellen irányuló híreket a propagandához köti. Azt is elmondta, miért áll ki nyíltan a pártalapításra készülő volt NER-es vezető mellett.


„27 évem a kukába ment, ezt Rogán Antalnak köszönhetem” – ez Péterfy-Novák Éva mondta ugyancsak a Reggeliben, ahol férjével, Péterfy Gergellyel együtt nyilatkozott. Az írónő azt mondta, már 27 éve dolgozik az áldozatvédelemben, és szerinte Varga Judit politikai céllal használt fel egy olyan ügyet, amit nem lett volna szabad. Ezzel az egykori igazságügyi miniszter behódolt a rogáni propagandának, és hátat fordított több mint háromszázezer nőnek, akiknek példát mutathatott volna. 


Schadl György pedig inkább nem válaszolt, amikor az RTL Híradó riportere arról kérdezte, találkozott-e valaha Rogán Antallal. Korábban a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételen Varga Judit akkori igazságügyi miniszter beszél arról, hogy Rogán Antalék javaslatokat tettek az ügyészségnek, hogy mit húzzanak ki a Schadl–Völner-ügy nyomozati irataiból. Schadl, a végrehajtók volt vezetője egy lehallgatott beszélgetésben egy másik férfival Tóniról, Ádámról és Barbaráról beszélt. A héten kiderült, ebben az ügyben a rendőrség még mindig nyomoz.

Hatvanpuszta és Budapest

Miközben belpolitikai vitáktól hangos az ország, a miniszterelnök édesapjának hatvanpusztai birtoka épül-szépül. Hadházy Ákos szerint mindig lehet újdonságokat látni arrafelé, ezért madártávlatból nézte meg Orbán Győző majorságát. Hogy hogy áll most a kúria, az alábbi videóban megszemlélhető:


Folytatódott a főpolgármester-jelöltek kampánya is. Karácsony Gergely azt mondta, mindenkivel szívesen vitázik, aki rajta lesz a szavazólapon. Szentkirályi Alexandra azonban szerinte nem lesz rajta, ezért megvárná, hogy hivatalosan is Vitézy Dávid legyen a Fidesz jelöltje – ezzel reagált arra, hogy Vitézy, aki az LMP hivatalos jelöltje a posztra, vitázni hívta. Vitézy Dávid most azt mondta, akár másnap is készen áll a vitára, és szerinte abban, hogy jelöltek az utolsó pillanatban visszalépnek, Karácsony Gergelynél tapasztaltabb szereplő kevés van a magyar politikában. 


Nyomozás indult a kormányzati kommunikációs tenderek állandó nyertesének, Balásy Gyula cégeinek egyes szerződései miatt. A feltételezett túlárazások miatt Vadai Ágnes DK-s képviselő küldött írásbeli kérdést Polt Péter legfőbb ügyésznek. A válaszból kiderült, a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt.

Hatalmas földrengés rázta meg Tajvant 

Tajvant az elmúlt 25 év legerősebb földrengése rázta meg szerdán. A japán meteorológiai intézet mérése szerint a rengés 7,7-es erősségű volt, míg az amerikai földtani intézet (USGC) közlése szerint 7,4-es erősségű. A rengést több mint száz utórengés követte. Zabó Enikő, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem mesterszakos hallgatója jelenleg féléves ösztöndíjprogramon vesz részt a kaohsziungi Szun Jat-szen Nemzetközi Egyetemen, ami Tajvan délnyugati részén helyezkedik el. A fiatal hallgató az rtl.hu-nak számolt be arról, hogyan élte meg a szigetet megrázó földrengést. Azt a férfit is bemutattuk, akit egy felhőkarcoló tetőmedencéjében ért a tajvani földrengés.  

Az egyik legnézettebb videót egy térfigyelő kamera rögzítette arról, ahogy egy tajvani szülészeti klinikán a személyzet az újszülötteket védi a földrengés közben. A tajvani katasztrófának eddig 12 halálos áldozata volt, a sérültek száma pedig meghaladja az ezret.

Nálunk még a rapháború is politikai

A hét közepén tovább mérgesedett a viszony Dopeman és Puzsér Róbert között. Dopeman egy hónappal ezelőtt közzétett, Puzsérnak szóló battle vlog rapjére a kritikus-publicista egy saját dallal válaszolt. Dopeman most az rtl.hu-nak nyilatkozva elmondta: szerinte nem ő kezdte a durva vitát, az bőven 2010 előttre nyúlik vissza. A rapper egyébként szereti az ilyen párbajokat, de szerinte 69 éves anyjának és fogyatékos testvérének gyalázásával Puzsér Róbert átlépett egy határt. A publicista nem akart nyilatkozni az ügyben.


A héten a Fókuszban lelepleztük az ország legismertebb énekes tehetségkutató műsorának idei legelső mentorát. Elárultuk, ki ül biztosan (idén is) az X-Faktor mentorainak egyik székében. Akit viszont biztosan nem látunk viszont, az Puskás-Dallos Peti. Ő az Instagramon vett érzékeny búcsút az X-Faktortól.


Rácz Jenő séf felesége, Rácz-Gyuricza Dóra három éve szerepelt az Életünk története című műsorban. Jenő és Dóri akkor még csak jegyben jártak, és kislányuk, Kamilla sem érkezett még meg az életükbe. Dóri az rtl.hu-val felidézte a műsor legmeghatóbb pillanatait, és elárulta, miért fontos számukra, hogy szülessen még egy gyermekük.

Világraszóló bravúrok

A Fókuszban mutattuk be Révész Bulcsút is, aki egy évvel Európa-bajnoki győzelme után, mindössze 17 évesen sporttörténelmet írt: ő az első magyar, aki amatőr világbajnoki címet ért el. Így a következő szezontól csatlakozhat a snookervilág legjobbjaihoz.


Tizenöt évvel ezelőtt kapott új szívet egy akkor 16 éves lány, aki most csütörtökön egészséges gyermeknek adott életet. A terhesség alatt mindent gondosan megterveztek a kismama szakorvosai, csakhogy a baba hamarabb érkezett a vártnál, így időzített császármetszés helyett spontán szülés lett, ráadásul Budapest helyett Kisvárdán. Így ez lett az első eset Magyarországon, hogy szívátültetett nő természetes szüléssel hozta világra gyermekét. Az orvosi szenzációról az RTL Híradó számolt be.

Az álommeló

Balogh Levente hétfőn az elnöki irodába rendelte egyik jelöltjét, Szilvesztert és csapatát, hogy átbeszéljék, miért teljesítették gyengén a feladatukat. A beszélgetés végén az elnök úgy döntött, hogy Szilveszternek kell távoznia. A jelölt úgy ment el, hogy jelölttársainak sem akart köszönni, amivel megdöbbentette a többieket.


Az álommeló folytatásában a jelölteknek olyan találmányokra kellett lecsapniuk, amelyekbe érdemes lehet befektetni Balogh Levente pénzét. A prezentációkat hallgatva Iliász végig kritizálta társait, akik szerinte rossz kérdéseket tettek fel. Iliásznak van már tapasztalata a győzelemben: 2017-ben ő nyerte meg a Survivort, most pedig öltönyben, az üzleti világban harcolná ki a győzelmet. Céljairól a Fókusznak mesélt hosszabban


Balogh Levente azt is megmutatta Az álommeló csapatának, hogy neki bizony nem büdös a fizikai munka, ezért targoncára pattant.

#Belföld#nagy ervin#X-Faktor#magyar péter#varga judit#rogán antal#hatvanpuszta#balogh levente#budapest#tajvan#földrengés#Az álommeló#péterfy-novák éva#bántalmazás#ma#a hét videói#hét videói

Címlapról ajánljuk