Belföld

Fővárosi Lakásügynökség: 30 százalékkal adná olcsóbban az albérleteket a fővárosi önkormányzat

rtl.hurtl.hu

2024. április 1. 10:42

Már a középosztálybeliek számára is megfizethetetlenek az albérletárak Budapesten.

Kovács Vera, a Fővárosi Lakásügynökség vezetője a 24.hu-nak számolt be a fővárosi önkormányzat által március közepén felállított szervezet működéséről.

Kovács a portálnak elmondta: mivel a középosztálybeliek számára is megfizethetetlenné váltak az ingatlan- és albérletárak, a fővárosi önkormányzat egy új koncepciót dolgozott ki a megfizethető, bérbe vehető lakások számának növelésére.

Az ügynökség célja, hogy minél több üresen álló ingatlant bérbe vegyen hasznosítási célból a tulajdonosoktól. Átvállalnak tőlük minden ehhez köthető feladatot és garanciát vállalnak arra, hogy rendben tartják a lakást, cserébe a tulajdonos a piaci árnál alacsonyabb bérleti díjat kap majd. 

Kovács Vera elmondta: első körben annak a bérlői körnek biztosítanak majd lehetőséget, akik leadott lakáskérelemmel rendelkeznek a főváros rendszerében. Ide tartoznak a szolgálati lakásra jelentkező közalkalmazottak, a fővárosi cégek dolgozói, és a méltányossági alapon lakást kérelmezők is.

A piaci árakhoz képest 30 százalékkal lesznek olcsóbbak a lakásügynökségi lakások.

 A tulajdonosok 15 százalékkal alacsonyabb összeget kapnak kézhez, a másik 15 százalékot a lakásügynökség adja a bérlőknek támogatásként. Egy 200 ezer forintos albérletnél ez 60 ezer forint megtakarítást jelent – mondta el a portálnak a Fővárosi Lakásügynökség vezetője.

Nyitókép (illusztráció): MTVA/Bizományosi/Róka László

#Belföld#fővárosi lakásügynökség#budapest#albérlet#olcsóbb

Címlapról ajánljuk