Belföld

Jánosi György lánya megszólalt az apja állapotáról

rtl.hurtl.hu

2024. március 13. 9:59

Jánosi Györgyöt, az MSZP egykori sportminiszterét mentők vitték el az otthonából, miután búcsúüzenetet írt a Facebookra.

Korábban az rtl.hu is megírta, hogy egy 70 év körüli férfit szállítottak stabil állapotban további vizsgálatok céljából kórházba. Kiderült, hogy a férfi Jánosi György volt, aki az MSZP egyik alapítója, aki 2002 és 2003 között gyermek-, ifjúsági- és sportminiszter, 1990 és 2010 között pedig országgyűlési képviselő volt. „Elköszönök én is. És egy jobb világot kívánok mindenkinek” – írta legutóbbi, már nem elérhető Facebook-bejegyzésében.

A Blikk elérte az egykori politikus lányát, aki a lap érdeklődésére közölte, hogy az apja jó kezekben van.

Tudtam beszélni édesapámmal és a kezelőorvossal is. Egyenlőre megfigyelik, alszik. Apa nagyon jó kezekben van, stabil az állapota. Többet egyelőre nem tudok mondani

– mondta a Blikknek Jánosi lánya.

„Rettenetesen megijedtünk. Ha valaki megnézi Gyuri legutóbbi posztjait, azonnal megállapíthatja, egy nem túl vidám ember bejegyzései ezek. Mostanság a szokásosnál is borúsabb volt a hangulata. Az utolsó üzenete előtt még »A csend beszél tovább« című Republic-dalt is megosztotta. Írt verseket, ám az újabb műveiben már veszteségről, magányról beszélt” – mondta korábban szintén a Blikknek a politikus egyik közeli barátja, aki azt is elmondta, hogy a közeli ismerősök riasztották egymást, hogy aki a közélében lakik Szekszárdon, menjen el hozzá.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Belföld#jánosi györgy#mszp#sportminiszter

Címlapról ajánljuk