Belföld

Pedofilügy: börtönben marad V. János egykori igazgató

rtl.hurtl.hu

2024. február 29. 13:02

Nem bocsátotta feltételes szabadságra V. Jánost, a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját a bíróság.

Nem bocsátotta feltételes szabadságra V. Jánost, a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját a bíróság. Erről a csütörtöki meghallgatás után dötött a Fővárosi Törvényszék a 444.hu cikke szerint.

V. János  bicskei gyermekotthon igazgatójaként 2004 és 2016 között legalább tíz kiskorú fiút zaklatott. A zaklatásokat 2016 októberében az RTL Házon kívül című műsora tárta fel:

A volt igazgatót 2019-ben jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélték azzal a feltétellel, hogy a büntetés kétharmad részének letöltése után feltételesen szabadulhat. Mivel ebbe az előzetes letartóztatás ideje is beleszámít, a törvényszék büntetés-végrehajtási csoportjának most kellett döntenie a feltételes szabadlábra helyezéséről.

A büntetés-végrehajtási bíró a bírósági közlemény szerint 

úgy ítélte meg, hogy az elítélt a törvényi előfeltételeknek nem felel meg, a büntetési célok maradéktalan érvényesülése érdekében továbbra sem bocsátható feltételes szabadságra.

 Mivel a végzést az ügyészség és az elítélt is tudomásul vette, így az jogerős.

Ajánló: Több gyerek is elmondta, hogy V. János megérintette a nemi szervüket, éveken át nem történt semmi

A V. János ügyét eltussolni igyekvő egykori igazgató-.helyettesnek, K. Endrének Novák Katalin adott kegyelmet, amelyet Varga Judit igazságügyminiszter is ellenjegyzett, az ügy napvilágra kerülése után Novák Katalin lemondott államfői posztjáról, Varga Judit pedig bejelentette, hogy visszavonul a közéletből. 

Nyitókép: RTL

Címlapról ajánljuk