Belföld

„Navalnijnak nem jár tisztelet a parlamentben” – Orbán Viktor a kegyelmi botrány óta először szólalt fel az országgyűlésben

rtl.hurtl.hu

2024. február 26. 12:20

Orbán Viktor először szólalt fel a parlamentben a kegyelmi botrány, és Novák Katalin lemondása óta. A miniszterelnök napirend előtti felszólalása után új államfőt választ az Országgyűlés, és döntenek Svédország NATO-csatlakozásáról. A miniszterelnök napirend előtti felszólalására az ellenzéki pártok is reagálnak, Orbán Viktor várhatóan Gyurcsány Ferenccel is összecsap majd.

Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődött hétfőn az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka. A miniszterelnök először szólal fel a parlamentben azóta, hogy a kegyelmi botrány után lemondott Novák Katalin köztársasági elnök. 

Nyitókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Ulf Kristersson svéd miniszterelnököt a Karmelita kolostorban 2024. február 23-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 26. - 12:20

Orbán Viktor: Novák Katalin lemondása helyes volt

A távozó elnökasszony munkáját tisztelettel megköszönöm – mondta Orbán Viktor. A kormányfő kijelentette, hogy Novák Katalin lemondása helyes volt, mert a kegyelmi kérdésben csak egy helyes döntés lett volna, el kellett volna utasítani.

A gyerekbántalmazó elkövetőkett meg kell büntetni, a büntetést pedig le kell tölteni, nincs feltételes szabadság, nincs kegyelem – jelentette ki a kormányfő. 

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#orbán viktor#parlament#beszéd#felszólalás

Címlapról ajánljuk