Belföld

„Navalnijnak nem jár tisztelet a parlamentben” – Orbán Viktor a kegyelmi botrány óta először szólalt fel az országgyűlésben

rtl.hurtl.hu

2024. február 26. 12:20

Orbán Viktor először szólalt fel a parlamentben a kegyelmi botrány, és Novák Katalin lemondása óta. A miniszterelnök napirend előtti felszólalása után új államfőt választ az Országgyűlés, és döntenek Svédország NATO-csatlakozásáról. A miniszterelnök napirend előtti felszólalására az ellenzéki pártok is reagálnak, Orbán Viktor várhatóan Gyurcsány Ferenccel is összecsap majd.

Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődött hétfőn az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka. A miniszterelnök először szólal fel a parlamentben azóta, hogy a kegyelmi botrány után lemondott Novák Katalin köztársasági elnök. 

Nyitókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Ulf Kristersson svéd miniszterelnököt a Karmelita kolostorban 2024. február 23-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 26. - 13:37

Orbán: a bicskei igazgatót „mi zártuk börtönbe”

„A pedofil bűnelkövetőt mi zártuk börtönbe. Azért kellett nekünk őt börtönbe zárni, mert önök nem zárták őt be” – jelentette ki Orbán Viktor, az ellenzéki pártokhoz szólva. Orbán közölte, hogy a bicskei gyermekotthont „önök kinevezték, 20 évig otthagyták, majd a 2010-es kormányváltás után mi börtönbe zártuk”. 

2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 26. - 13:32

Orbán: Navalnijnak nem jár a tisztelet a parlementben, de nyugodjon békében

Orbán Viktor megköszönte a Fidesz-frakciónak, hogy megőrizte a hidegvérét, és nem állt fel Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető tiszteletére. A kormányfő közölte: „Sovinisztáknak nem jár tisztelet. És aki patkányoknak nevezte a grúzokat a grúz-orosz háborúban, annak a tiszteletére nem állunk fel. Egyébként pedig nyugodjon békében.”

2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 26. - 13:26

Gyurcsány Ferenc: Orbán Magyarország első pedofilbarát miniszterelnöke

Itt ül velünk szemben Magyarország első pedofilbarát miniszterelnöke – jelentette ki Gyurcsány Ferenc, aki többször is a Bibliát idézte felszólalásában, és feltette a kérdés, hogy „hol a bűnbánat”, megemlítve, hogy „egy szót sem szóltak” az áldozatokról. 

Gyurcsány közölte, hogy Orbántól és a Fidesztől már „undorodnak az emberek” a pedofilügy miatt. 

2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 26. - 13:17

Lukács László György: nem a „migránsmunkásokra”

Lukács László György a Jobbikból a közvetlen köztársasági-elnökválasztás mellett érvelt, majd közölte, hogy támogatni fogják a gyerekvédelmi törvényjavaslatokat.

A svéd NATO-csatlakozással kapcsolatban értetlenkedve közölte, hogy „ahhoz, hogy a svédek csatlakozhassanak, mi veszünk tőlük repülőgépeket”. 

Emellett a magyar munkahelyek védelmében szólalt fel, keletről érkező „migránsmunkásokról” beszélve, akik a „mérgező akkumulátorgyárakba” jönnek dolgozni, lenyomva a magyarok munkabérét. 

2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 26. - 13:11

Ungár: a fideszes szavazók buktatták meg Novákot és Vargát

Ungár Péter köszönetet mondott a Fidesz szavazóinak, amiért megbuktatták Novák Katalin köztársasági elnököt és Varga Judit volt igazságügyi minisztert, akik telefonos közvélemény-kutatásokban elmondták a véleményüket kegyelmi üggyel kapcsolatban. 

2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 26. - 13:07

Ungár: Emeljék a gyermekvédelmi dolgozók fizetését

Ungár Péter, az LMP társelnöke, frakcióvezetője a gyermekvédelmi dolgozóknak adott érdemi béremelés fontosságát hangsúlyozta felszólalásában, közölve, hogy akkor lehet komolyan venni az új gyermekvédelmi törvénycsomagot, ha érdemi béremelés szerepel benne.

Ungár az akkumulátorgyárak ellen szólalt fel, amit az Orbán-kormány „zöld átállásként” kezdett el nevezni, közölve, hogy a kínai és német tőke kiszolgálására „akkumulátorgyarmattá” változtatja a kormány Magyarországot. Hozzátette, hogy a magyarok többsége nem ért egyet azzal, hogy a termőföldeket és az ivóvízkészletet kiszolgálják a külföldi tőkének. 

2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 26. - 12:59

Ki a valódi felelős?

„Maga tényleg azt állítja, hogy nem tudott semmiről, mindenki a saját szakállára cselekedett” – kérdezte Orbán Viktortól Bedő Dávid, a Momentum képviselője.Hozzátette: ez az, amit senki nem hisz el, még a kormányfő saját párttársai sem, hiszen „mindenki pontosan tudja”, hogy „ebben az országban semmi sem történik” anélkül, hogy Orbán Viktor, vagy Rogán Antal rábólintana. 

Annyira nem volt képes, hogy bocsánatot kérjen az áldozatoktól – mondta Orbánnak címezve Bedő. 

2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 26. - 12:53

Tordai felvetette, Orbán is tudhatott a kegyelemről

Tordai Bence kijelentette, hogy nehéz elhinni, hogy Orbán Viktor nem tudott a pedofilsegítőnek adott elnöki kegyelemről, és nem kérték ki a véleményét, amikor „mindig mindenről Ön határoz”. 

Tordai hozzátette, hogy „a mai napig hiába várjuk, hogy az önök oldaláról valaki bocsánatot kérjen az áldozatokról”.

2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 26. - 12:48

Tordai: Orbán vaskosakat hazudott

Orbán Viktor 13 percen át „magyarázkodott, terelt és időnként vaskosan hazudot” a napirend előtti felszólalásában – kezdte beszédé Tordai Bence. A Párbeszéd-Zöldek frakcióvezetője ezután arra kérte a képviselőket, hogy egy perc néma csenddel emlékezzenek meg Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezetőre, aki egy orosz börtönben halt meg, furcsa körülmények között. 

Miután a kormánypárti képviselők ülve maradtak, Tordai szégyennek nevezte, hogy a szuverén Fidesz-KDNP Putyin zsoldjában nem állt fel. 

 

2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 26. - 12:43

Orbán szerint olyan sokat tett a kormány, nincs idő mind felsorolni

Orbán Viktor azzal zárta beszédét, hogy „a sűrű nap miatt” tekintsenek el attól, hogy felsorolja, mi mindent tett a kormány az Országgyűlés legutóbbi ülése óta. 

2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 26. - 12:40

Magyarország gyászolja az orosz-ukrán háború áldozatait

„Magyarország gyászolja a háború áldozatait, együtt érez az özveggyé és árvává tett százezrekkel” – mondta Orbán Viktor, az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban. 

A kormányfő azonnali tűzszünetet, és béketárgyalásokat szorgalmazott, hozzátéve, hogy „nem akarunk egy végtelenül elhúzódó háború szomszédságában élni”, és erre szólítja fel a „háborúpárti” nyugati országokat is.

2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 26. - 12:37

Svédek NATO-csatlakozását el kell fogadni

Svédország NATO-csatlakozása erősíti Magyarország biztonságát, ezért Orbán Viktor arra kérte a képviselőket, hogy szavazzák meg a svéd NATO-csatlakozást. Egyben bejelentette, hogy négy új svéd vadászgépet vásárol a kormány. Erről a svéd kormányfővel tartott megbeszélésen született megegyezés. 

2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 26. - 12:33

„Csak Putyin”

Magyarország szuverén ország, nem tűri, hogy mások diktáljanak neki – mondta Orbán Viktor, amire valaki bekiabálta:

Csak Putyin.

Orbán Viktor éppen Svédország NATO-csatlakozásáról beszélt, amikor ez elhangzott. 

2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 26. - 12:30

Az új elnököt haladéktalanul meg kell választani

„Óriási tapasztalat, tiszteletre méltó tudás, vitathatatlan tekintély” – így jellemezte Orbán Viktor Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét, akinek megköszönte, hogy elvállalta a felkérést államfőnek. A miniszterelnök közölte, hogy a parlamentnek haladéktalanul meg kell választania az új köztársasági elnököt, és megköszönte a Fidesz és a KDNP frakcióknak, hogy gyorsan léptek. 

2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 26. - 12:26

Átvilágítás lesz a gyermekotthonokban

Átvilágítunk mindenkit – közölte Orbán Viktort, ahogy bejelentette, hogy vizsgálatot rendelt el, ami minden gyermekvédelmi intézet vezetőjére kiterjed. A kormányfő közölte, hogy „súlyos aggályokat vet fel” a bicskei gyermekotthonban elkövetett bűncselekmények: „miért csak a második kíséreltre lehetett elítélni egy pedofil gyermekotthon vezetőt?”

Életvitel, szexuális deviancia és pszichológiai megfelelés. Ezekre fog kiterjedni a vizsgálat – mondta Orbán Viktor. 

 

 

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#orbán viktor#parlament#beszéd#felszólalás

Címlapról ajánljuk