Belföld

Az áldozatokért imádkozott a püspök, aki Balog Zoltán lemondását kérte

rtl.hurtl.hu

2024. február 18. 20:35

„Légy azokkal, akik áldozatává váltak valami emberinek, valami szégyenletesnek, valami megalázónak” – mondta Fekete Károly, aki korábban Balog Zoltán lemondását kérte.

Az ördögi kísértésről, az ördögi hatalomnak engedményeket tevő társadalomról beszélt Fekete Károly a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke vasárnap délelőtti igehirdetésében, írja a dehir.hu. Így imádkozott:

Légy azokkal, akik áldozatává váltak valami emberinek, valami szégyenletesnek, valami megalázónak, és megnyomorítják vele a lelküket és az életüket.

A püspök még azt is elmondta: „Pártfogó Szentlélek, gerjeszd fel bennünk a rossz iránti ellenállást, és adj nekünk szolgalelkűségtől mentes életet, tiszta szavakat, világosan képviselt igazságot, belső harmóniát. Hadd legyenek ezek számunkra ördögűző jelentőségű fegyverek!”

Korábban arról írtunk: Fekete Károly nyílt levelet adott ki, amelyben azt kérte Balog Zoltántól, hogy fontolja meg lemondását a zsinat elnöki tisztéről. Emlékezetes, hogy Balog ezt később meg is tette. Ekkor azt írta:

„Bízom abban, hogy egyházunk egységét szem előtt tartva, egyeztetve az elnökségi tanács tagjaival, ezt hajlandó lesz megtenni. Döntésének meghozataláig legyünk türelemmel, kérem ezért minden egyháztagunk és minden szolgatársam mértéktartását”.

Nyitókép: MTI / Balázs Attila

#Belföld#balog zoltán#lemondás#püspök#kérés#ima#szentbeszéd#református#zsinat

Címlapról ajánljuk