Belföld

Fekete-Győr Andrást felfüggesztett börtönre ítélték

rtl.hurtl.hu

2024. február 12. 13:39

Másodfokokon egy év börtönbüntetésre ítélték Fekete-Győr Andrást, ezt azonban két év próbaidőre felfüggesztette a bíróság. A momentumos politikusnak azért kellett bíróság elé állnia, mert 2018-ban egy tüntetésen füstgyertyát dobott a rendőrök felé.

Egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték másodfokon Fekete-Győr Andrást – írja az Index.

A momentumos Fekete-Győr Andrásnak azért kellett bíróság elé állnia, mert hat éve egy tüntetésen füstgyertyát dobott a rendőrök felé. Az ellenzéki politikus végig tagadott, és koncepciós eljárásnak minősítette az esetet. Párttársa, Szarvas Koppány Bendegúz viszont már elsőfokon hasonló büntetést felfüggesztett börtönt kapott tavaly májusban.

A bíróság Fekete-Győrt és Szarvast egyaránt bűnösnek mondta ki hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, miután a 2018-as rabszolgatörvény elleni demonstráción többször is füstöt eregető pirotechnikai eszközöket dobtak a rendőrök felé. Mint írja a lap, Szarvas esetében a jogi minősítést változtatta meg a törvényszék az elsőfokú végzéssel szemben, így maradt a felfüggesztett szabadságvesztés.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért a döntés meghozatalához. Szarvas szintén gondolkodási időt kért, míg Fekete-Győr András védőjével együtt fellebbezett a döntés ellen, így az esetében az ítélőtáblán folytatódik az ügy.

Az ítélethirdetés után a Momentum közleményben reagált az ítéletre, amelyben felhozták a Novák Katalin és Varga Judit lemondásához vezető botrányt. „Pedofilok segítőjét szabadon engedik, miközben családapákat börtönbe küldene a rezsim” – írták.

A rogáni propaganda mindenkit besározó módszerével azt a cinikus vádat találták ki, hogy én magam hiába nem követtem el hivatalos személy elleni erőszakot, a viselkedésem szerintük másokat bátoríthatott arra, hogy erőszakoskodjanak

– fogalmazott Fekete-Győr András közleményében.

Fekete-Győr és párttársa bírósági ügyével az RTL Híradója is foglalkozott:

Nyitókép: Fekete-Győr András, a Momentum elnöke felszólal a Tüntetés Borkai Zsolt és a maffiakormányzás ellen elnevezésű rendezvényen a győri városháza előtti téren 2019. október 12-én. Fotó: Krizsán Csaba / MTI

 

#Belföld#fekete-győr andrás#másodfokú bíróság#felfüggesztett börtön#bírósági ítélet#rabszolgatörvény#túlóratörvény#tüntetés#momentum

Címlapról ajánljuk