Belföld

Donáth Anna: Orbán kimondta, Novák egy pedofilsegítőnek adott kegyelmet

rtl.hurtl.hu

2024. február 8. 16:02

A Momentum és a DK szerint is kevés Orbán bejelentése, Novák Katalinnak le kellene mondania.

Az ellenzéki pártok reagáltak Orbán Viktor csütörtök délutáni bejelentésére, miszerint a kormányfő benyújtott egy alkotmánymódosítást, ami lehetetlenné teszi, hogy kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson.

„Novák Orbán Viktor szerint is alkotmányellenesen döntött. Egy vérszegény alaptörvénymódosítás nem elég, egyetlen dolog jelenthet megoldást, a köztársasági elnök azonnali leváltása” – írta a Demokratikus Koalíciótól Dobrev Klára a Facebookon.

„Szégyen, hogy éppúgy ahogy Novák Katalinnál, úgy ma Orbán Viktornál is elmaradt a szembenézés, a bocsánatkérés és a felelősségvállalás. Újra bebizonyosodott: a hatalom valójában nem a gyerekeinket védi, hanem a saját kutyájuk kölykeit” – tette hozzá.

A Momentumtól Donáth Anna nyilatkozott, szerinte Orbán bejelentésének a lényege, hogy a kormányfő kimondta, Novák Katalin egy pedofilsegítőnek adott kegyelmet.

Az ellenzéki politikus szerint Orbán hiába akarja demonstrálni, hogy benne nincs irgalom a gyermekbántalmazókkal szemben, mert Varga Judit és Novák Katalin elmozdításáról nem beszélt. „A tettek beszélnek. Márpedig a tett az, hogy a pedofilsegítő szabad, és Orbán Viktornak szava sincs azokra, akik elengedték” – mondta.

Donáth úgy véli, Novák Katalinnak ezek után még inkább le kell mondania. Péntekre a párt tüntetést szervezett a Sándor-palota elé.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

#Belföld#novák katalin#bicskei gyermekotthon#pedofil#dobrev klára#momentum mozgalom#demokratikus koalíció#donáth anna

Címlapról ajánljuk