Belföld

A BKK bejelentette: ennyibe kerül a havi Budapest-bérlet március 1-től

rtl.hurtl.hu

2024. január 30. 7:31

Itt a pontos összeg! 10 év után újra csökken a Budapest-bérlet ára.

Március 1-től 8950 forintba fog kerülni egy havi Budapest-bérlet, posztolta ki a BKK.

 

Mint írják, ezzel 10 év után újra csökken a bérlet ára, és továbbra is érvényes lesz minden járatra, amelyen eddig használni lehetett.

Karácsony Gergely is Facebook-posztban jelentette be a bérlet új árát új árat. Azt írta: „Az új bérletrendszerrel a budapestiek és a Budapestre érkezők is olcsóbban utazhatnak. De a budapestiek duplán jól járnak. Az egyszerűbb és olcsóbb bérletvásárlással az agglomerációból érkezők közül többen választják majd a közösségi közlekedést az autó helyett.”

Mint korábban megírtuk, hetek óta tartó huzavona ért véget azzal, hogy Karácsony Gergely budapesti főpolgármester és Lázár János építési és közlekedési miniszter megállapodást kötött a közösségi közlekedést illetően, amelynek értelmében a Budapest-bérlet változatlanul érvényes marad a főváros egész területén a MÁV, a Volán és a HÉV járatain is, emellett pedig

a BKK járatain is el fogják fogadni a Pest megyei bérletet és az országbérletet.

A megállapodással azonban könnyen értelmét veszthette volna a Budapest-bérlet, hiszen annak ára jelenleg 9500 forint havonta, míg az egész Pest megyére érvényes vármegyei bérleté 9450 forint. Ennek ment elébe a BKK, amikor hétfőn este Facebook-oldalán közölte: március 1-től továbbra is megmarad a Budapest-bérlet, továbbra is érvényes lesz a főváros egész területe mellett a HÉV-en, a kék Volánbuszokon és a MÁV kijelölt vonatain, sőt tíz év után, március 1-től ismét csökkentik az árát. 

Nyitókép: Facebook / BKK

#Belföld#budapest-bérlet#bérlet#bkk#budapest#közösségi közlekedés

Címlapról ajánljuk