Belföld

Orbán Viktor megemelte Pintér Sándor fizetését, már több mint 3 millió forintot keres

rtl.hurtl.hu

2024. január 23. 6:26

Fű alatt emelhették a többi miniszter és államtitkár fizetését is, de nem tudni biztosan, mert ezek az adatok ma már homályba vesznek.

Havi hárommillió 95 ezer forintra nőtt Pintér Sándor belügyminiszteri fizetése, ami 462 ezer forinttal nőtt tavaly márciusban – írta a 24.hu, a kormány honlapjára feltöltött adatlapokra hivatkozva. Közben a Belügyminisztérium összes államtitkára is 17,5 százalékos illetményemelést kapott, így ők havi 2 millió 321 ezer forintot kapnak.

Azt nem tudni, hogy a kormány más miniszterei és államtitkárai kaptak-e fizetésemelést, a 24.hu szerint fű alatt megtörténhetett az emelés. A lap kereste ez ügyben a minisztériumokat és Miniszterelnöki Kormányirodát, de nem kaptak választ arra a kérdésre, máshol is volt-e fizetésemelés.

A tárcavezetők bére nincs rögzítve egyik jogszabályban sem, és egy törvénymódosítás lehetővé tette, hogy a miniszterek fizetéséről egyedül Orbán Viktor döntsön. 

A vagyonnyilatkozatokból sem derül már ki, hogy mennyit keresnek – hivatalosan – a kormánytagok, elég csak értékhatárokat feltüntetni.

Ahogy arról az rtl.hu elsőként beszámolt, Orbán bére tavaly csaknem 860 ezer forinttal emelkedett, idén pedig majdnem 900 ezer forinttal nőhet.

A legjobban kereső állami felső vezető Palkovics László lehet. A volt miniszter több állami vagy alapítványi céget is vezet, vagy vezető tisztséget tölt be azokban, havi bére nagyjából tízmillió forint lehet:


A Híradó tavaly júniusban arról számolt be, hogy csak két olyan tagja van a kormánynak, aki kevesebbet keresett tavaly, mint Orbán Viktor. A Momentum akkor azt mondta, mindenki tudja, hogy Orbán Viktor az ország leggazdagabb embere:


Nyitókép: Pintér Sándor belügyminiszter a meghallgatásán az Országgyűlés kulturális bizottságának ülésén a Parlament Klebelsberg Kunó-termében 2023. december 4-én. Fotó: MTI/Kovács Attila

 

#Belföld#pintér sándor#miniszter#belügyminiszter#fizetés#bér#fizetésemelés#béremelés#orbán viktor#kormány#orbán-kormány

Címlapról ajánljuk