Belföld

Ungár Péter: Karácsony Gergely 2026-ban összecsaphat Orbán Viktorral

rtl.hurtl.hu

2024. január 20. 16:40

Az LMP pedig szorgosan keresi főpolgármester-jelöltjét.

Az LMP meg akarja mutatni, hogy van másik politikai ajánlat Budapest irányítására, ehhez olyan embert keres főpolgármester-jelöltnek, akiről nem a párthovatartozása „ugrik be” az embereknek, mondta Ungár Péter társelnök az LMP budapesti kongresszusán szombaton az MTI szerint.

Olyan jelöltet keresnek, „aki Budapestre kér felhatalmazást, aki annak a 60 százaléknak az érdekét képviseli, akik a közösségi közlekedést használják, és képes egy ciklusnál tovább gondolkodni. Aki a közösségi közlekedést bővíteni és nem ritkítani akarja, aki tudja, „minden fejlesztés, ami zöld, az jó”.

Szerinte Budapestnek nem felhőkarcolókra és luxuslakásokra van szüksége, hanem parkokra és szociális bérlakásokra, „és ebben nincs alku”. Nem akarnak olyan jelöltet támogatni, akinek nincs tartalmi állítása. Ungár egyelőre nem nevezett meg senkit, „mert nem a gombhoz varrják a kabátot”, és a „várakozásnak is megvan az öröme”.

Szerinte Karácsony Gergely főpolgármester politikájában nem az számít, hogy mit képvisel, hanem az, hogy a Facebookon milyen módon tudja magát Orbán Viktor áldozataként beállítani.

Ungár kijelentette: aki az önkormányzati választás előtt pár hónappal arról beszél, hogy milyen államformára van szükség Magyarországon, és köztársaságpártinak hívja az ellenzéki kollégáit, az nem biztos, hogy városvezetésre készül, hanem talán arra, hogy 2026-ban újra megmérettesse magát Orbán Viktor ellen. A budapesti ellenzéki közös listáról szólva úgy fogalmazott: a tárgyalásokat „élő ember nem tudja követni”.

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

#Belföld#választás#lmp#ungár péter#karácsony gergely#főpolgármester#orbán viktor

Címlapról ajánljuk