Belföld

A BKK vezérigazgatója elnézést kért a járatritkítások miatt

rtl.hurtl.hu

2024. január 19. 19:20

Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója elismerte, hogy hibáztak a járatritkítások ügyében, máshogyan kellett volna kommunikálniuk az intézkedést.

„Erről sajnos sokkal látványosabban, hangsúlyosabban és hamarabb kellett volna kommunikálnunk, én ezért elnézést kérek” – nyilatkozta az ATV Híradójának Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója és elismerte: hibáztak a járatritkítások ügyében.

A BKK-vezér arról számolt be, hogy tavaly novemberben és decemberben egyeztettek a lépésről civil szervezetekkel. Azt elismerik, hogy hibáztak, de ettől függetlenül fenntartják. „Önmagában az az intézkedés, amit meghoztunk, az adatalapon, mindent elemezve történt és természetesen az volt kezdetektől fogva az elképzelésünk, hogy ezt folyamatosan fogjuk monitorozni és amennyiben szükség van beavatkozásra, akkor azt meg fogjuk tenni” – mondta.

Mint arról beszámoltunk, január 19-től több mint 50 BKK járat közlekedik majd ritkábban. Az érintett vonalakon egy-másfél perccel kell majd többet várni hétfőnként és péntekenként, csúcsidőben. A Budapesti Közlekedési Központ erről csak csütörtökön tájékoztatta az utasokat, ezt több civil szervezet is kifogásolta:


Nyitókép: Lakatos Péter / MTI

 

#Belföld#bkk#budapesti közlekedési központ#walter katalin#járatritkítás#bocsánatkérés

Címlapról ajánljuk