Belföld

Donáth Anna: Legutóbb Grósz Károly ölelte úgy Ceausescut, mint Orbán Ficót

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. január 17. 10:10

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője reagált Robert Fico szlovák miniszterelnök magyarországi látogatására.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, kedden Budapestre látogatott Robert Fico, Szlovákia frissen megválasztott miniszterelnöke, hogy Orbán Viktorral tárgyaljon a két ország közti kapcsolatok még szorosabbá fűzéséről, az összehangolt eu-s politizálásról.

Orbán Viktor „Vitajte!” azaz „Üdvözlünk!” feliratú fotóval köszöntötte Facebook-oldalán Robert Ficót, a képen a két kormányfő átkarolja egymást, egy másik képen pedig át is öleli egymást a két politikus.

Olyan elvtársi szeretettel ölelte magához tegnap Orbán Viktor a magyarellenes Robert Ficót, ahogy legutóbb Grósz Károly Ceausescut

– írta szerdán kiadott közleményében Donáth Anna.

„Nem számít a magyarellenes nyelvtörvény, a véresre vert dunaszerdahelyi szurkolók vagy Malina Hedvig ügye. A Putyin iránti szeretet és hűség felülírja azoknak a sérelmeknek a sokaságát, amit a felvidéki magyarok szenvedtek el Fico miniszterelnöksége alatt. Itt tart ma a magyar kormány külpolitikája: előbb putyinista, mint magyar” – fogalmazott a Momentum Mozgalom EP-képviselője.

Az RTL XXI. század című műsorában nemrég volt szó Grósz Károly 1988-as Romániai látogatásáról, ami után egy interjúban Nicolae Ceaușescu kedvességét dicsérte, miközben Erdélyben falvakat romboltak le és lábbal tiporták a magyar kisebbség jogait:


Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

#Belföld#orbán viktor#robert fico#donáth anna#momentum

Címlapról ajánljuk