Belföld

Az államhoz kerülhet az Orbán-idézetekkel teleírt csepeli gimnázium

rtl.hurtl.hu

2024. január 11. 12:53

Németh Szilárd megnyugodna.

Németh Szilárd Fidesz-alelnök a Facebookon közölte, hogy egyeztetett Maruzsa Zoltán államtitkárral és Tóth Endre tankerületi igazgatóhelyettessel Csepel közneveléséről. A beszámoló szerint a találkozón szó esett a pedagógusok béremeléséről, a tankerület jövőjéről, valamint a Jedlik Ányos Gimnázium állami tulajdonba vételéről, vette észre a Népszava.

A Jedlik Ányos Gimnázium tavaly került a hírekbe, amikor kiderült, hogy a felújított intézmény falát nemzeti színű keretbe foglalt Orbán Viktor-idézetekkel díszítették. A csepeli oktatási intézmény most állítólag állami tulajdonba kerülhet, és Németh Szilárd korábbi kijelentései alapján egyházi fenntartásúvá is válhat. A kormány állítólag már döntött a gimnázium átvételéről, de a részletek még tisztázásra várnak. Németh Szilárd már az átadáskor elmondott beszédében jelezte a kormányzati szándékot:

A magyarok adóforintjaiból juttatott bőkezű támogatást kötelességünk megszolgálni. Magas minőség az építkezésben és magas minőség a működés-működtetés területén. Ezt a célt biztosítja, ezt a feladatot fedezi a központi költségvetés külön során szereplő kiemelt működési támogatás, és ezt a célt szolgálja az iskolaingatlan állami tulajdonba vétele is

– mondta Németh Szilárd.

Az esettel korábban az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: Híradó

#Belföld#németh szilárd#jedlik ányos gimnázium#csepel#tankerület

Címlapról ajánljuk