Belföld

A csepeli Fidesz volt elnöke: Németh Szilárd azért záratott ki bennünket a Fideszből, mert nem loptunk neki

rtl.hurtl.hu

2024. március 4. 10:14

Ábel Attila szerint amit a rezsibiztos kért, az hűtlen kezelés, lopás lett volna. 

Ábel Attila, akit Borbély Lénárddal együtt zártak ki a Fideszből, az ATV Start című műsorában azt mondta: Németh Szilárd nem tudta elviselni, hogy már nem ő Csepel polgármestere, ezért az önkormányzati vagyont igyekezett megszerezni. A műsorban Ábel bemutatott egy levelet is, amely arról szólt, hogy a csepeli önkormányzat vezetőinek a koronavírus miatt bevezetett rendkívüli jogrendet kihasználva át kell adnia Németh Szilárdnak mintegy 12 milliárd forintnyi önkormányzati vagyont.

A portál emlékeztet rá:  Borbély Lénárd, Csepel korábban fideszes polgármestere és a helyi Fidesz között elmérgesedett a viszony. Borbélyt 2014-ben és 2019-ben a Fidesz-KDNP jelöltjeként választották a XXI. kerület vezetőjévé, azonban a Fidesz csepeli alapszervezetét 2022-ben feloszlatták, és az új szervezetbe a polgármestert már nem vették fel. A politikus a Fővárosi Közgyűlésben ugyanakkor továbbra is a Fidesz-KDNP-frakció tagja.

Mint írják, Ábel Attila, Csepel alpolgármestere, a csepeli Fidesz korábbi elnöke, akit Németh tavaly Borbély Lénárd polgármesterrel együtt száműzött a kormánypártból, a Csepel.infón írt cikksorozatot arról, hogy az elmúlt években miért szakadt szét a kerületi pártszervezet, és szerinte hogyan tagadta meg régi barátait a rezsibiztos és Fidesz-alelnök Németh Szilárd.

Ábel Attila a Csepel.infónak elmondta: „21 milliárd forinttal növekedett a csepeli önkormányzat vagyona az elmúlt években. Németh Szilárd ebből 10-12 milliárd forint értékű vagyon ingyenes átadását, valamint a Kis-Duna-part jelentős részének megvételét követelte az alapítványa számára. Mivel erre nem voltunk hajlandóak, 2022-ben feloszlatta a helyi Fidesz szervezetet, majd 2023-ban hamis vádakkal kizáratott bennünket a pártból. A vagyoni követelése hűtlen kezelés, köznyelven lopás lett volna. Vagyis Németh Szilárd azért záratott ki bennünket a Fideszből, mert nem loptunk neki.”

Nyitókép: Németh Szilárd 2023. október 12-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

#Belföld#csepel#csepeli fidesz#németh szilárd#lopás

Címlapról ajánljuk