Belföld

Két gyomorral kell élnie Ildikónak, szerinte az őt operáló sebész hibázott

rtl.hurtl.hu

2024. január 7. 6:45

Százhuszonhat napot töltött az intenzíven, a Magna Cum Laude zenekar tagjai is adtak vért.

Két gyomorral kell élnie Ildikónak, aki rekeszsérv miatt feküdt be az egyik fővárosi kórház sebészetére, írja a Blikk az esetről.

Az asszony meg van győződve róla, hogy az őt operáló sebész hibázott: noha azóta sem tett feljelentést, szerinte műhiba történt. 

A rekeszsérv megoperálása rutinműtétnek számít, legalábbis arra készültem. Csakhogy kiderült, a műtét során elfelejtették összevarrni a nyelőcsövemet és a gyomromat, amit ráadásul ki is lyukasztottak

– mondta el a lapnak Ildikó.

Az asszony a legsúlyosabb állapotú betegek közé került az intenzív osztályra. Az orvosok az életéért küzdöttek, már behívták a családtagjait is, hogy köszönjenek el tőle, írja a Blikk.

Ildikónak több liter vérre volt szüksége a kezelések alatt, összefogás is indult, hogy irányított véradás segítségével megkaphassa a szükséges mennyiséget. A Magna Cum Laude zenekar tagjai is adtak vért, Ildikó korábban dolgozott az együttessel, írja a lap.

Az asszony négy hónap után szabadult az intenzívről, de ez nem jelenti, hogy meggyógyult.

Újra kell tanulnom enni és inni. Olyasmi nyelési ösztön jött vissza, mint a csecsemők reflexe, most meg kell tanulnom ezt legyűrni és visszaszokni a normális evésre. Ha jól számolom, 2022 májusában ettem és ittam legutóbb rendesen, azóta szondán keresztül tápláltak

– számolt be az állapotáról.

A kilyuggatott gyomra helyett az orvosok a vékonybeléből alakítottak ki egy második gyomrot úgy, hogy közben az eredetit a helyén hagyták.

Hogy miért nem indítottam pert a kórház és a hibázó orvos ellen? Még mindig nem eszméltem fel a történtekből, talán ez az oka 

– mondta el az asszony.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Belföld#műhiba#műtét#gyomor#orvosok#sérv

Címlapról ajánljuk