Belföld

Vitézy Dávid: a Budapest-bérlet megszüntetése egész egyszerűen nem történhet meg

rtl.hurtl.hu

2023. december 31. 18:02

Vitézy Dávid a Facebook-oldalán reagált a hírre, hogy csak márciusig lehet használni a Budapest-bérletet a MÁV és Volánbusz járatain. 

Karácsony után még arról számolt be a BKK, hogy továbbra is lehet használni a Budapest-bérletet a HÉV és a Volánbusz járatain a főváros közigazgatási határain belül, de az év utolsó napján a MÁV már azt közölte, hogy ez csak márciusig lesz így.

A MÁV közölte, hogy „a tulajdonosi jogokat gyakorló, Építési és Közlekedési Minisztérium döntésének megfelelően az átmeneti megoldás legfeljebb március elsejéig, az új tarifarendszer bevezetéséig lesz érvényben”.

Vitézy Dávid a Facebook-oldalán reagált a hírre. Úgy értékelte, hogy a „Lázár János újév alkalmából még üzent a budapestieknek: ha januártól nem is, majd márciustól megszünteti a Budapest-bérletet”, hozzátéve, hogy a vasúttársaság „finoman, de elég világosan jelezte, a döntés minden felelőssége Lázáré”.

Vitézy kijelentette:

Továbbra is azt gondolom, hogy a Budapest-bérlet megszüntetése egész egyszerűen nem történhet meg, az olyan példátlan visszalépés lenne a budapesti közösségi közlekedésben, amit nem szabad megengedni - elvégre ugye előre megyünk, nem hátra.

Vitézy megoldási javaslattal is előállt:

Ahogy korábban is ezt írtam, továbbra is csak egy megoldást látok: Karácsony Gergely főpolgármester és Lázár János közlekedési miniszter kezdjék együtt az újévet, zárkózzanak be, és ha már a BKK és a MÁV szintjén nem sikerült, addig ne jöjjenek ki, míg nem állapodnak meg egy tartós megoldásban.

Nyitókép: Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára felszólal az egyes közlekedési tárgyú törvények módosításáról szóló törvény vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 27-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

#Belföld#vitézy dávid#budapest-bérlet#budapest#máv#volánbusz#bérlet#bkk#lázár jános

Címlapról ajánljuk