Belföld

„Olyan volt, mint egy horrorfilmben, mindent ellepett a vér” a Budapestről indult Wizz Air-gépen

rtl.hurtl.hu

2023. december 29. 12:06

Rosszul lett, majd erősen vérezni kezdett egy nő a Wizz Air egyik Budapestről indult járatán csütörtökön, kényszerleszállást kellett végrehajtani. 

Frissítünk!

Szemlénk megjelenése után a Wizz Air a következő nyilatkozatot küldte: „A Wizz Air december 29-i, Budapest és Abu-Dzabi között közlekedő járatát kénytelen volt megszakítani az egyik utas komoly egészségügyi panaszai miatt. A személyzet azonnal a segítségére sietett két fedélzeten tartózkodó orvossal, akik szintén a repülőgép utasai voltak. A Wizz Air munkatársai úgy ítélték meg, hogy a járat átirányítására, az utas mielőbbi kórházba szállítására van szükség, így a nemzetközi szabványnak megfelelő sürgősségi jelzést adták ki. Ezt követően landolt a gép az Esenboğa Nemzetközi Repülőtéren, Ankarában, onnan az utast azonnal kórházba szállították. Személyiségi jogok miatt többet nem árulhatunk el a részletekről. A Wizz Air személyzete a protokollnak megfelelően járt el. A járat az ankarai leszállást követően folytatta útját Abu-Dzabiba.”

Kényszerleszállást hajtott végre a Wizz Air Budapestről Abu-Dzabiba indult járata Ankarában csütörtökön, miután az egyik utas rosszul lett, majd ömleni kezdett belőle a vér – írta a Blikk. A lapnak egy szemtanú elmondta:

Olyan volt, mint egy horrorfilmben, a vér tócsákban állt a mosdóban, a székeken és a folyóson, a hölgy gyerekei sírtak, senki sem tudta, hogy mit lehetne tenni. Mindent ellepett a vér, volt olyan szék, amit később ki is szereltek, mert teljesen átázott a kárpitozása.

A Blikk cikke szerint a gép 13:41-kor szállt fel Budapestről. Egy középkorú nő útközben rosszullétre kezdett el panaszkodni, majd „hirtelen elájult”. A lapnak nyilatkozó utas elmondta, hogy „a személyzet megnyugtatta az utasokat, hogy van orvos a fedélzeten, aki ellátja a nőt, ám az igazi pánik akkor tört ki, amikor egyszer csak elkezdett vérezni”.

A nőt egy a gépen utazó orvos próbálta ellátni, de nem tudta elállítani a vérzést, amit a Blikk információi szerint feltehetően az okozott, hogy felszakadt egy műtéti heg.

A Blikk megkereste a Wizz Airt is, de a légitársaság egyelőre nem válaszolt a lap kérdéseire.

Nyitókép: A Wizz Air légitársaság A321neo repülőgépe a kínai Tiencsinben 2023. június 27-én. Fotó: MTI/EPA/Hszinhua/Szung Zsuj

 

#Belföld#wizz air#budapest#kényszerleszállás#ankara#rosszullét#vér

Címlapról ajánljuk