Belföld

Ez a tizenkét kormánypárti politikus egyszer sem szólalt fel egy év alatt a parlamentben

rtl.hurtl.hu

2023. december 25. 10:33

Rétvári Bence viszont több mint 15 órán át beszélt az elmúlt évben. Volt is miről.

A tavalyi évhez hasonlóan Rétvári Bence beszélt a legtöbbet a Parlamentben 2023-ban – derült ki a Mfor.hu összesítőjéből.

A belügyminiszteri parlamenti államtitkár 227 alkalommal szólalt fel, és 15 óra 13 percet beszélt. Rétvárinak leginkább az egészségügy, illetve oktatás témáiban kellett sokat magyarázkodnia, ezeken a területeken sűrű volt az év, elég csak a pedagógusok munkaviszonyát átíró státusztörvényre gondolni.

A második helyen Apáti Istvánt találjuk, a Mi Hazánk politikusa 67 felszólalása összesen 10 óra 28 percen át tartott. A harmadik Nacsa Lőrinc lett. A KDNP-s politikus 113 alkalommal beszélt az ülésteremben, azok hossza pedig összesen 10 óra 19 perc volt.

A csendesek, vagyis azok között, akik egyszer sem szólaltak fel csupa kormánypárti politikust találunk. Név szerint: Balla György, Dankó Béla, Budai Gyula, Demeter András, Hende Csaba, Kara Ákos, Kovács Zsolt, Kubatov Gábor, Süli János korábbi paksi fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter, Tiba István, Vígh László, valamint Kövér László házelnök.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

#Belföld#rétvári bence#parlament#felszólalás#apáti bence#Nacsa Lőrinc

Címlapról ajánljuk