Belföld

Nyelviskolai tanárok tanítanak budapesti állami iskolákban

rtl.hurtl.hu

2023. december 21. 7:12

A Közép-Pesti Tankerületi Központ elismerte a Népszavának, hogy magántanárokkal oldják meg a nyelvtanítást több állami iskolában.

Nyelviskolai magántanárok tartanak idegennyelvórákat több budapesti állami iskolában is – írta a Népszava. A lappal a Közép-Pesti Tankerületi Központ közölte, hogy több, általuk fenntartott intézményben csak így tudják maradéktalanul biztosítani az idegennyelv-tanítást. Hozzátették, hogy a magántanárok óraadóként vannak jelen az iskolákban, közölve, hogy a visszajelzések alapján az intézményvezetők, a tanulók és a szülők is elégedettek a nyelviskolák révén az iskolákban dolgozó tanárok munkájával.

Ebből is látszik, hogy tanárhiánnyal küzd a közoktatás – jelentette ki a Népszavának Totyik Tamás. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint a magántanárokat csak úgy tudják az állami intézményekbe csábítani a tankerületek, ha óradíjban magasabb bért kínálnak nekik, mint amennyit a főállású pedagógusok kapnak.

PSZ elnöke szerint a jövőben nőhet azoknak a pedagógusoknak a száma, akik inkább a magánszférát választják, így nemcsak, hogy többet kereshetnek, de megszabadulhatnak az iskolai adminisztrációs terhektől

Nyitókép: Illusztráció – Fotó: Getty Images

#Belföld#oktatás#közoktatás#állami iskola#budapest#idegennyelv#nyelvoktatás#nyelviskola

Címlapról ajánljuk