Belföld

Harrach Tamás szerint azért nem bejglizhet a cukrászdában, mert azt az ellenzék bezáratta azt – de kiderült, hogy nyitva van

rtl.hurtl.hu

2023. december 17. 16:34

„Csak hát valaki bezáratta a cukrászdát” – írta Harrach, aztán kiderült, hogy még senki sem tett ilyet.

„Vittem volna a családnak az isteni Ruszwurm beigliből. Csak hát valaki bezáratta a cukrászdát, valami elmaradt védelmi pénzek miatt, polgarmester asszony!” – szúrt oda V. Naszályi Mária I. kerületi polgármesternek Harrach Tamás, a KDNP-s Harrach Péter fia, aki önkormányzati képviselő a XIII. kerületben.

A Facebook-posztra hamarosan reagált a megszólított is, aki azt írta kommentben: „Ha Ön valóban vinni akart volna bejglit a Ruszwurmból, simán megtehette volna, mivel nyitva van”. Jelezte azt is, hogy a végrehajtó elhalasztotta a hely kiürítését a karácsonyi időszak előtt, az új időpontot pedig még nem tűzték ki.

Az ügy háttere, hogy a Szamos Miklós érdekeltségébe tartozó hely viszonya még az előző kerületi vezetés alatt megromlott a kerülettel. 2015-ben Nagy Gábor Tamás fideszes polgármester felmondta a bérleti szerződéseiket. Idén október közepén a rendőrség vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt indított büntetőeljárást, miután a Ruszwurm cukrászda tulajdonosa azzal vádolta meg V. Naszályi Mártát, hogy védelmi pénzt kért tőle. Ezután indított az önkormányzat végrehajtási eljárást, írja a 24.hu.

Nyitókép: Google Maps

#Belföld#bejgli#cukrászda#i. kerület#polgármester#harrach péter#facebook

Címlapról ajánljuk