Belföld

A Mediaworks is otthagyja a Magyar Lapkiadók Egyesületét

rtl.hurtl.hu

2023. december 15. 17:15

A Mediaworks a szuverenitásvédelmi törvénnyel szemben megfogalmazott kritika miatt hagyja ott az MLE-t.

Az Index után a Mediaworks is bejelentette, hogy kilép a Magyar Lapkiadók Egyesületéből (MLE) – írja a Magyar Nemzet.

Azzal indokolta a médiacég a döntést, hogy a lapkiadó egyesület két vezetője önkényesen, egyeztetés nélkül, kizárólag a saját véleményüket tükröző kritikát fogalmaztak meg az egyesület egésze nevében a szuverenitásvédelmi törvény ellen a köztársasági elnökhöz intézett levelükben, és felszólították Novák Katalint, hogy ne írja alá a jogszabályt.

Az Index csütörtökön szintén erre hivatkozva jelentette be, hogy otthagyják az MLE-t.

Más kormánypárti médiumok is tiltakoztak az egyesület lépése ellen. A Petőfi Kulturális Ügynökség Nonprofit Zrt. vezetője, Demeter Szilárd már akkor bejelentette, hogy azonnali hatállyal kilépnek a Magyar Lapkiadók Egyesületéből. A Magyar Demokrata hetilap kiadója, az Artamondo Kft. például közleményben tudatta, hogy elfogadhatatlannak tartja az eljárást, és az állásfoglalás nyilvános visszavonását követelte.

Mint arról korábban hírt adtunk, több független szerkesztőség maga adott ki közös állásfoglalást arról, hogy a törvény nyomán felálló Szuverenitásvédelmi Hivatalt kártékonynak és jogállamellenesnek tartják, ám szerintük az mégsem félemlítheti meg a független médiát.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Róka László

#Belföld#mediaworks#index#szuverenitásvédelmi törvény#sajtószabadság#magyar lapkiadók egyesülete

Címlapról ajánljuk