Belföld

Otthagyta a férjét és öt gyermeküket, most pedig még a házat is vinné a fejük fölül

rtl.hurtl.hu

2023. december 14. 5:28

A pár 22 évig volt együtt.

A Blikk ír annak a családnak az esetéről, ahol egy válás után a volt feleség el akarja perelni a család feje fülül a lakást. Imre egyedül maradt ötgyermekével, akiket minden tudása szerint próbál jól nevelni. A lap cikke szerint a volt feleség nemcsak, hogy otthagyta a családot, de még arra házra is fáj a foga, amiben Imre és az öt közös gyerekük lakik.

Már túl vagyunk a bíróság elsőfokú ítéletén, ami az anyukának adott igazat

– meséli Imre aki 22 évig élt együtt a nővel, eleinte boldogságban. Nem is veszekedtek sokat, észre sem vette gyakorlatilag, hogy lassan megromlott a kapcsolatuk, a nő pedig egy nap közölte, hogy elhagyja.

2016-ben kapta az értesítőt, hogy a felesége benyújtotta a válókeresetet. A férfi idegösszeomlást kapott, az anya pedig nevelőszülőkhöz adta a gyerekeket. A férfi visszaszerezte a felügyeleti jogot, innentől kezdve mindent megtesz azért, hogy szeretetben, megfelelő körülmények között nevelje a gyerekeit.

Először 43 millió forintot kért volna, szerinte ennyi jár neki a lakásból. Aztán ahogy haladt előre az idő, úgy engedett az összeg nagyságából is: most már „csak” 15 milliót akar, de ezt sem tudom kifizetni

– mondta a lapnak Imre, akinek az ügye már hét éve tart.

„Az elsőfokú bíróság a nőnek adott igazat, mondván, papíron az ingatlan 40 százaléka őt illeti. Imre hiába próbálta bizonyítani a bíróságon, hogy a lakást a saját vagyonából vette, illetve próbálta pontról pontra cáfolni a nő állításait, az érveit lesöpörték. A legnagyobb kérdés azonban az, hogy egy édesanya – aki meglehetős jómódban él az új kapcsolatában – hogyan juthat el odáig, hogy – a jussát követelve – akár a gyerekei feje fölül is elvegye az otthonukat” – írja lap.

Hét év pereskedés után most vagyunk másodfokon, februárban lesz az újabb tárgyalás. Már most rettegek attól a tárgyalástól, szinte aludni sem tudok. Ha másodfokon is az anyuka nyer, mindennek vége, az egész életünket a nulláról kell kezdenünk

– mondta a férfi, aki azt is elmondta, hogy az elsőfokú döntés előtt felajánlotta a volt feleségének, hogy neki adja a lakás egyik, külön bejáratú részét, ám az asszony ezt nem fogadta el, hiszen nincs szüksége rá.

Megemlítette azt is a bíróság előtt, hogy a nő önként hagyta el a lakást, amelynek kizárólagos használói ő és a gyerekek, ám a bíró elutasította ezt az indoklást.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Belföld#család#anya#per#lakás

Címlapról ajánljuk