Belföld

24 kórházigazgatót mentettek fel egy tollvonással

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. december 13. 14:01

Pintér Sándor 9, az országos kórház-főigazgató 15 kórházigazgató leváltásáról döntött. 

Kórházigazgatókat mentett fel a belügyminiszter és az Országos Kórházi Főigazgatóság megbízott országos kórház-főigazgatója, közölte a Belügyminisztérium szerdán.

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter 2023. december 31-ei hatállyal, érdemeik elismerése mellett, 2 országos intézet és 5 vármegyei kórház főigazgatójának magasabb vezetői kinevezését – beöltött 65 éves életkorukra figyelemmel – visszavonta

– olvasható a BM közleményében.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság megbízott országos kórház-főigazgatója ezzel egyidejűleg 10 városi kórház főigazgatójának főigazgatói kinevezését vonta vissza. „Érintettek szakmai munkájuk elismeréseként kitüntetésben részesülnek” – írta a BM.

A fentieken túl még hét kórházigazgató távozik. Pintér Sándor két vármegyei kórház főigazgatójának, az OKFI vezetője pedig 5 városi kórház főigazgatójának felmentéséről is döntött.

„Az érintettek végzettségüknek megfelelő munkakörben történő továbbfoglalkoztatása biztosított. Az új főigazgatók kinevezéséig az intézmények vezetését a szervezetszerű helyettesek látják el” – olvasható a Belügyminisztérium közleményében.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

#Belföld#egészségügy#kórházigazgató#felmentés#belügyminisztérium#pintér sándor

Címlapról ajánljuk