Belföld

Hónapok óta nincs gáz egy zuglói társasházban, 28 lakásban nem tudnak fűteni

rtl.hurtl.hu

2023. december 12. 6:38

Néhol klímát szereltek fel, de az sem képes felfűteni teljesen a lakásokat, ráadásul a megnövekedett energiahasználat többször lecsapta a biztosítékot.

Augusztusban kikapcsolta a gázt az MVM egy Nagy Lajos király útja 156. társasházban szivárgásra hivatkozva, azóta viszont nem tudták elérni a lakók, hogy visszakapcsolják a szolgáltatást – írta a hvg.hu.

A lakók elektromos eszközökkel próbálnak fűteni és vizet melegíteni, ami viszont amellett, hogy nem mindig hatékony, sem az áramszámlának, sem a villanyvezetékeknek nem tesz jót. Néhány lakásban klímát szereltek fel, de az sem képes felfűteni teljesen a lakásokat, ráadásul a megnövekedett energiahasználat többször lecsapta a biztosítékot, és ilyenkor az egész házban elment az áram.

„A lakás több pontjában olyan hideg van, mint kint. Nincs fűtés, nálunk még melegvíz se, ezeket elektromos fűtőtestekkel, illetve vízforralóval helyettesítjük" – mondta a társasház egyik lakója.

Az eltelt négy hónapban alig történt előrelépés az ügyben, az MVM, a kivitelező cég és a társasházi közös képviselet egymásra mutogat, miközben 28 lakás és félszáznál is több lakó maradt fűtés nélkül.

Az MVM tájékoztatása alapján a gázszolgáltatást a társasház csatlakozó vezetékének tömörtelensége miatt szüntették meg. A közös képviselő és a megbízott kivitelező cég október 31-én nyújtott be kérelmet a gázmérők leszerelésére, a műszaki felülvizsgálat iránti kezdeményezés pedig december 6-án érkezett meg az MVM-hez. A felülvizsgálat december 12-én van, amennyiben ez sikerrel zárul, akkor visszakapcsolhatják a gázt a házban.

Korábban a fűtéssel voltak gondok a János kórházban is: egy ideig még betegeket sem tudtak fogadni:


Nyitókép: Faludi Imre / MTI

#Belföld#fűtés#tél#zugló

Címlapról ajánljuk