Belföld

24.hu: A Fidesz Schadl György bizalmasát indítja a választáson Zuglóban

rtl.hurtl.hu

2024. április 30. 6:55

Zugló 10-es körzetében indul dr. Garabits Márton.

Zugló 10. választókerületében a Fidesz jelöltjeként induló Garabits Márton még februárban is ügyvédi megbízást kapott Schadl Györgytől, akit a börtönben is meglátogathatott. A jogász-politikus feleségének és Schadl 65 éves édesanyjának közös cége a semmiből jelent meg a kormány által 2021-ben újraosztott felszámolói piacon – írja a 24.hu.

A vizsgálatok során kiderült, hogy Garabits régóta foglalkozik Schadl végrehajtói irodájának és más cégek ügyeivel, sőt még a februárban is kapott ügyvédi megbízást a korrupcióval vádolt végrehajtótól. A felszámoló cégek mögött álló üzleti kapcsolatok és a cégek alapításának körülményei is gyanút keltőek – teszi hozzá a lap. A nyomozati iratokba bekerült egy naplóbejegyzés, amely arra utal, hogy Garabits és Schadl között szoros ügyfél-ügyvéd kapcsolat van.

A ProTrust nevű felszámoló cégben „eleinte 50 százalékos tulajdona volt Schadl édesanyjának, Hazai Edit Rozáliának, mára viszont az Opten cégadatai alapján kizárólagos tulajdonos. A társaság a közelmúltig egy Schadl és felesége érdekeltségében álló Városmajor utcai irodaházba volt bejegyezve. A Paladinóban (egy másik felszámoló cég, amit az a ProTrusthoz hasonlóan 2021-ben hoztak létre) Schadl anyjának 50 százalékos tulajdonrésze van. E cég társasági szerződését Garabits Márton jegyezte ellen ügyvédként, a másik tulajdonosa, Schreiber Katalin pedig Garabits felesége” – írj a 24.hu.

Korábban ezt mondta Schadl György az RTL-nek arról, hogy milyen kapcsolatban volt Rogán Antallal:

Nyitókép: RTL

#Belföld#zugló#schadl györgy#dr. garabits márton#választás#fidesz

Címlapról ajánljuk