Belföld

Gajdics Ottóék pedofilozása miatt megbüntették a volt Karc FM-et

rtl.hurtl.hu

2023. december 1. 11:34

A hatóság 350 ezer forintos bírságot rótt ki a Hír FM-re, mert egy műsorban az azonos nemű párok örökbefogadását egyértelműen a pedofíliával azonosították.

A Médiatanács 350 ezer forintra büntette a Hír FM rádiót, mert egy műsorukban megsértették az LMBTQI közösség emberi méltóságát – közölte a Háttér Társaság. A szervezet azután tett bejelentést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál, hogy a 2023 júliusában leadott Háttérkép című műsorban a házigazdák homofób megjegyzéseket tettek.

Az rtl.hu-nak eljuttatott közleményükben emlékeztetnek arra, hogy a korábban Karc FM-ként ismert csatorna adásában Gajdics Ottó műsorvezető és beszélgetőpartnerei – Bogár László és Boros Imre – 

az azonos nemű párok örökbefogadását egyértelműen a pedofíliával azonosították, amikor hosszan ecsetelték az általuk erkölcstelen hanyatlásnak nevezett fejlődést Európában.

A Háttér Társaság az NMHH-hoz benyújtott kérelmében hangsúlyozta, hogy az állítás tényszerűen hamis, és tudományosan megalapozatlan, eközben alkalmas arra, hogy a szexuális kisebbségekkel szemben gyűlöletet keltsen.

A Médiatanács hatósági eljárást indított a csatorna ellen, és november 21-én az eljárást lezárva megállapította, hogy a Hír FM megsértette a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvényt, hiszen megsértette ezzel az LMBTQI közösség emberi méltóságát. Ezért 350 ezer forint bírság megfizetésére és egy nyilvános közlemény közzétételére kötelezte a rádiót – közölte a Háttér Társaság.

Nyitókép: Gajdics Ottó ügyvezető főszerkesztő beszél a Karc FM néven működő új közösségi rádió első adásnapján Budapesten, a Lurdy Házban 2016. február 15-én. Fotó: MTI Fotó: Balaton József

 

#Belföld#hírfm#médiatanács#büntetés#nmhh#melegek#homofób#gajdics ottó

Címlapról ajánljuk