Belföld

Több méter magasból zuhantak le a színészek, tájfun csapott le a Survivor játékosaira, József gazda álma kiverte a biztosítékot – ezek a hét videói

rtl.hurtl.hu

2023. november 18. 19:20

Magyar színházban korábban nem fordult elő ilyen: előadás közben lezuhant a díszletről és súlyosan megsérült a Nemzeti Színház két színésze. Őszintén vallott függőségeiről Hujber Ferenc, interjút adott Bige László, és több év kihagyás után Rogán Antal is kamera elé állt. Óriási tájfun csapott le a Survivorre, a játékosokat az utolsó percben menekítették ki a szigetről. A Házasodna a gazdában pedig forrtak az indulatok József gazda kijelentése miatt, akinek az az álma, hogy megtalálja a puncit, akit szerethet. A hét legizgalmasabb videói közül válogattunk. 

Súlyos baleset a Nemzetiben

Előadás közben sérült meg két színész a Nemzeti Színházban múlt pénteken. Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Rómeó és Júlia című darab második felvonása közben szenvedett balesetet. Több méter magasból zuhantak le, mindketten súlyosan megsérültek, az előadás félbeszakadt. A díszletek mögött történt a baleset.


A Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnöke szerint ha a színház hibázott, kártérítést kell fizetniük.


A baleset után lemondott a Nemzeti Színház igazgatója. Vidnyánszky Attila döntését Csák János miniszter nem fogadta el, így a vizsgálat végéig a posztján marad. A színház hétfőre összehívott társulati ülése után a Híradónak nyilatkozva Udvaros Dorottya és Bodrogi Gyula is érthetőnek nevezte, hogy az igazgató le akart mondani.


Vidnyánszky Attila egy interjúban elismerte a felelősségét a Nemzeti Színházban történt balesettel kapcsolatban. Azt mondta, már tudja, mit kellett volna másképpen csinálni annak érdekében, hogy elkerüljék a balesetet. A színházban a rendőrségi szemléhez csütörtökön újra felépítették az előadás díszletét. A Híradónak nyilatkozó szakember szerint szerencsésebb lett volna, ha el sem bontják.

Ritka pillanat 

Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke sajtótájékoztatókat nem tart, interjúkat nem ad, és ő volt az egyetlen miniszter, akinek még a Tranzit fesztiválon elmondott beszédét sem közvetítették. Kedden azonban az éves munkájáról kellett beszámolnia a parlament gazdasági bizottságában, így nem tudta elkerülni a sajtót. Az ülés után azt mondta, hogy neki már nem az a feladata, hogy szerepeljen. Megszólalt az orosz titkosszolgálatok magyarországi tevékenységéről, és arról is kérdezték, használják-e még a magyar szolgálatok az újságírók és ellenzékiek megfigyelésére is bevetett Pegasus szoftvert. A miniszter szerint bármit mondana erre, feljelenthetnék.

Fizet vagy vár

A növekvő várólisták egyre inkább a drága magánegészségügy felé terelik azokat, akiknek van miből áldozniuk az egészségükre. Akiknek nincs, azok csak várnak és várnak, és abban reménykednek, hogy a várakozás nem rontja az állapotukat. A Házon kívül riporterei bejárták az országot. és megnézték, hol milyen hosszúak a várólisták.


A Híradóban foglalkoztunk azzal a beteggel, akinek volt ugyan időpontja a kardiológiai vizsgálatra, csak nem bírta kivárni a 15 hónapot: jóval korábban az intenzív osztályra került. A Medicina 2000 Járóbeteg-szakellátási szövetség idei felmérése szerint országszerte átlagosan csaknem 60 nap a várakozási idő kardiológiai szakrendelésre. Szerintük ezt részben az okozza, hogy sok orvos választja munkahelyének a magánellátást.

Bige László nem megy „feltett kézzel a vágóhídra”

Meggondolták magukat, nem állítják le véglegesen a termelést, nem bocsátják el az embereket, és minden lehetséges jogi lehetőséggel élni fognak a Nitrogénművek megmentéséért – mondta Bige László elnök-vezérigazgató, aki az RTL Híradónak adott exkluzív interjút. Rogán Antal nyilatkozatára reagálva azt mondta, a miniszter nem helyezte képbe magát a témában, ők nem a magas energiaárak miatt állították le a termelést. Hogy mi volt a leállás igazi oka, kiderül az alábbi videóból, illetve a beszélgetés hosszabb, írott változatából.

Izraeli válogatott Felcsúton

Szerdán egy kis magyar stadionra figyelt az egész focivilág: Izrael labdarúgó-válogatottja a felcsúti Pancho Arénában fogadta Svájc nemzeti tizenegyét. Ezen a napon ez volt az egyetlen Európa-bajnoki selejtező mérkőzés, de nem emiatt övezte különösen nagy figyelem. A háború miatt Izraelben minden sporteseményt felfüggesztettek, a nemzeti válogatott pedig most először lépett pályára az általuk választott „hazai pályán”, azaz Felcsúton. A válogatott megrendítő sajtótájékoztatót tartott, ahová egy elrabolt kisfiú stoplis cipőjét is magukkal hozták.

Sápi vonatbaleset

Súlyos vasúti baleset történt a héten Sápon: a vétlen mozdony vezetője életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor egy megrakott tehervonat belerohant az állomáson álló személyvonatba. A balesetben heten sérültek meg, közülük négy utas, egy jegyvizsgáló és a tehervonat mozdonyvezetője könnyebben, őket a berettyóújfalui kórházban ápolják.


A baleset után az egyik utas nyilatkozott a Híradónak: ő az egyetlen, aki nem sérült meg a vonatbalesetben. A férfi szerint a mozdonyvezetővel percekkel az ütközés után még tudtak kommunikálni. Ő még mindig életveszélyes állapotban van, mélyaltatásban tartják. A baleset előtt a hangosbemondó azt ismételgette, hogy  „Tehervonat, állj meg!” – hiába.

Sorsok

A Fókuszban mutattuk be Ildikó történetét, aki három éve, ablakpucolás közben esett ki az ablakon, és 17 métert zuhant. Már az is hihetetlen, hogy túlélte az esést, ráadásul a felépülési esélyeiről szóló orvosi előrejelzésekre is alaposan rácáfolt. A Fókusznak elmesélte, mire emlékszik a balesetből, és megköszönte orvosainak, ápolóinak, hogy él. 3 évnyi küzdelem van a háta mögött.


Hujber Ferenc pedig több mint öt év után visszaköltözött Magyarországra, hogy új életet kezdjen, és ezzel 49 évesen lezárja az elmúlt évek zűrös ügyeit is. A Fókusznak adott exkluzív interjújában őszintén beszélt korábbi függőségéről, a mélypontokról és az újrakezdésről is. Szóba került több balhéja is, például az az emlékezetes eset is, amikor egy reggeli műsorban kifejtette, Jézus színész volt, keresztre feszítése pedig színjáték. Az interjúban úgy fogalmazott: „a fél világ arról beszélt, hogy hányféle mentális betegségben szenvedhetek, mennyire voltam bemindenezve”.

Sztárbox

A múlt vasárnapi Sztárboxban Pintér Tenya és Dobrády Ákos, Nyári Dia és Járai Kíra, végül Szegedi Fecsó és Curtis csapott össze. Bár Fecsó megnyerte a mérkőzést, a nyakát még három nap után is fájlalta. Azt mondta, hogy a felkészülésen bunyózott erős emberekkel, de Curtis ütései benne vannak a top3-ban.


Kokó pedig arról beszélt, hogy a meccsre saját bevallása szerint felkészületlenül érkező Curtis saját magát verte meg.

Házasodna a gazda

József gazda a műhelyébe vitte Krisztit, mert sejtette, hogy ezzel közelebb kerülhet majd hozzá. Meglepetésével nem is lőtt volna mellé, csakhogy Kriszti megkérdezte tőle, hogy mi az álma. Erre pedig József gondolkodás nélkül rávágta: „megtalálni a puncit, akit nagyon szerethetek”.

Kriszti mérgében kiviharzott a fészerből, majd útközben meggondolta magát, és visszafordult, hogy megmondja a magáét Józsefnek. 


A váratlan vallomás hatására nemcsak Kriszti, hanem egy másik arajelölt, Tímea is faképnél hagyta a gazdát. Így József gazda külön engedélyt kért Nádai Anikótól, hogy a már kikosarazott Böbét vihesse randizni. A nő azonban nagyot csalódott, amikor kiderült, hogy József gazda száraz fehér bort szerzett romantikus írországi tengerparti randijukra azok után, hogy kifejezetten megmondta neki, hogy az édeset szereti. A találékony asszony nem szomorkodott sokáig, előkapta a hotelből szerzett édesítőszeres zsákmányát, és azzal ízesítette a puskaporhoz hasonlított italát.

 

Talán a megédesített bor is segített, mindenesetre  József gazda úgy érzi, megtalálta a „tutit” Böbe személyében.

 

Finálék

A The Voice döntője előtt Miklósa Erika adott interjút az rtl.hu-nak. A coach elárulta, hogy nagyon éhes volt egy olyan kihívásra, amit a The Voice jelent számára, eddig pedig nagyszerűen bejöttek a számításai, hiszen két versenyzője is bejutott a szombati döntőbe. Szakács Erikában saját 19 éves énjét fedezte fel, furcsa is volt számára, mennyire hasonló a tekintetük, ahogy az otthoni közeg is ugyanolyan fontos a számukra. 

„Betegesen honvágyas voltam, egy szarvaskolbász és a pálinka tartotta bennem a lelket” – idézte fel a coach azokat az éveket, amikor élete nagy részét külföldön töltötte. Másik döntőse, Kovács Alíz szerinte eleinte nem értette meg, milyen felelősséggel jár egy ilyen verseny. A nem jól sikerült próbák után olyan mélyre zuhant, hogy Miklósa Erika még azt is felvetette neki: ha nem akarja, inkább ne csinálják tovább. A kemény beszélgetés után azonban helyre kerültek a dolgok, és nagyon megerősödött az egymás iránti bizalmuk.

Survivor

Simi és Zsombor között újabb vita robbant ki. Miután Pusztai Zsombor megszerezte a védettségi nyakláncot, a fiú szóvá tette, hogy Simon Attila nem gratulált neki a teljesítményéért. Zsombor beszólása betalált: sikerült Simit kihoznia a sodrából, aki mindenki előtt vitába szállt fiatal csapattársával.


Mielőtt Joe megszámolta volna, hogy kire, hány szavazat érkezett a Törzsi Tanácson, Tomán Kornél feltette a kezét. Először mindenki azt hitte, hogy talált egy Védettségi amulettet, de kiderült, hogy nem erről volt szó. A túlélő sorsfordító döntést hozott, ami nemcsak az ő játékát, de Kiss Vikiét is megváltoztatta. Szövetségese zokogva fogta meg Kori kezét, amikor megtudta, mit szeretne.


A magyar Survivor történetében még soha nem fordult elő, hogy olyan súlyos vihar csapjon le, ami már a túlélők testi épségét veszélyezteti. A Survivor forgatásának utolsó napjain a természet megmutatta, micsoda pusztításokra képes. A tájfun nagy sebességű széllel és özönvízszerű esővel csapott le a Fülöp-szigetekre.


A műsorvezető az utolsó percben ért oda, hogy biztonságos helyre vihesse a túlélőket.


A Survivor – Generációk harca Fináléjába a veterán és a „mackó csoport”, vagyis az ifjú titánok törzsének meghatározó tagjai jutottak be. Kiss Viki és Pusztai Zsombor sorsáról egykori csapattársaik döntöttek. Az ő szavazataikon múlt, hogy melyikük viheti haza a 20 milliós fődíjat.


A héten véget ér a Házasodna a gazda, a Survivor és a The Voice is, de hétfőn máris indul az Éden Hotel. A Fókuszban bemutatkoztak a reality lányai – egyetemista, modell és aktmodell is van közöttük.


És a műsor macsói is megmutatták, honnan jöttek, mit tudnak, mire vágynak. Egyikük úgy fogalmazott: „Jószívű, odaadó srác vagyok, amit már nagyon sok lány kihasznált”.

 

#Belföld#hét videói#rogán antal#József gazda#tájfun#curtis#Survivor#szegedi fecsó#Sztárbox#nemzeti színház#lezuhantak#vidnyánszky attila#a hét videói#ma

Címlapról ajánljuk