Belföld

Átépítik az Árpád hídi halálos gázolás helyszínét

rtl.hurtl.hu

2023. november 14. 16:07

Több útvonalat is módosítanak Budapest III. kerületében.

Jelentős közlekedésbiztonsági fejlesztések valósulnak meg Óbudán, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden. Mint írják, új kerékpáros útvonal jön létre, és átalakul a Serfőző utca-Árpád fejedelem útja kereszteződés is a biztonságosabb közlekedés érdekében.

Az átalakítás egyik kiemelt helyszíne a Serfőző utca és az Árpád fejedelem útja kereszteződése, ahol a nyáron halálos bicikligázolás történt.

A csomópontban a BKK megemeli és leszűkíti az útpályát a Serfőző utcából az Árpád fejedelem útjára jobbra kanyarodó sávban, ami arra ösztönzi a gépjárművezetőket, hogy lassabban haladjanak át a kereszteződésen.

Közölték továbbá, hogy piros útburkolati jellel teszik láthatóbbá mindkét kanyarodósávban a kerékpárút átvezetését, és figyelmeztető-tájékoztató burkolatot kialakítva biztosítják az akadálymentes és biztonságos gyalogosközlekedést. A fejlesztés során kicserélik a háromszögsziget aszfaltburkolatát, és korszerűsítik a közvilágítást. 

A vállalat a további fejlesztéseket is részletesen felsorolta:

  • Az Árpád fejedelem útján új, egybefüggő kerékpározható útvonal jön létre a Germanus Gyula parktól a Szentlélek téren át egészen a Flórián térig.
  • A már meglévő Duna menti kerékpáros útvonalhoz a Nagyszombat utcai, illetve a Szépvölgyi úti HÉV-átjárónál lehet majd csatlakozni.
  • Az új kerékpársáv segítségével könnyebben megközelíthetők lesznek a lakott területek, ellentétben a Szépvölgyi útig, majd a Tímár utcáig a HÉV-vágányok és a Slachta Margit rakpart között kerítéssel elzárt területen vezető útvonallal.
  • Az Árpád fejedelem útján a meglévő gyalog- és kerékpárúttal párhuzamosan új, irányhelyes kerékpársávok épülnek. A Flórián téren átvezetik a kerékpárutat, hogy kapcsolatot teremtsenek vele az Árpád fejedelem útja és az Árpád híd között.

Az átépítés várhatóan december közepén fejeződik be.

Nyitókép: RTL

#Belföld#árpád híd#biciklizés#kerékpár#kerékpársáv#bicikli#biciklisáv#átépítés#bkk

Címlapról ajánljuk