Belföld

Magyar Péter milliós női biciklije: nem az övé és nem női

rtl.hurtl.hu

2024. április 23. 17:25

„Ahogy kell, drága női szemüvege után egy nagyon drága, szintén női bringára pattanva tekert a szavazatokért” – ezt írta Magyar Péterről a Tűzfalcsoport nevű oldal.

„Ahogy kell, drága női szemüvege után egy nagyon drága, szintén női bringára pattanva tekert a szavazatokért” – ezt írta Magyar Péterről a Tűzfalcsoport nevű oldal, miután Magyar április 20-án, szombaton barátnőjével részt vett az I Bike Budapest kerékpáros felvonuláson. A hírnek látszó anyagot több kormánypárti lap, például a Magyar Nemzet és az Origo is átvette, de posztolt róla a megafonos Bohár Dániel és Apáti Bence is.

A Lakmusz nézte meg, mi az igazság. Nem az, amit a Tűzfalcsoport állított. A kormánybarát oldal a Magyar Péter által is használt biciklit az osztrák My Esel cég E-Cross Pro Comfort modelljeként azonosította. Ennek a típusnak a gyártó oldalán szereplő leírásából idézték, hogy „sportos nőknek és pici embereknek” ajánlják.

Magyar Péter azonban valójában nem ezt a biciklit, hanem a My Esel egy másik modelljét, az E-Tour Pro Comfort modellt használta a felvonuláson, ezt az oszták cég alapítója is megerősítette.

Az E-Tour Pro Comfortról nem írja a gyártó honlapja, hogy sportos nőknek ajánlanák, az alapító pedig kifejezetten arról beszélt a Lakmusznak, hogy a kerékpár nők és férfiak számára egyaránt alkalmas.

A Tűzfalcsoport a bicikli árát is felrótta Magyar Péternek: „Magyar, aki többször bizonygatta a Partizán, Telex és 444-és interjúk során puritánságát, ma ismét rácáfolt [erre], ugyanis az a kerékpár [amit használt] - típusát tekintve My Esel E-cross - listaára 4.450 euró, azaz egymillió nyolcszázezer körüli.” 

Az a fontos információ azonban kimaradt a Tűzfalcsoport írásából és az ennek nyomán született cikkekből, hogy Magyar Péter nem megvette a drága kerékpárt (illetve kerékpárokat, hiszen a barátnője is ugyanolyat használt), hanem csak kibérelte őket a felvonulás idejére, erről a Telex írt korábban. A Lakmusz szerint körülbelül napi 50 euro/bringa áron.

Minek örülne Magyar Péter?

„Orbán Viktor próbálja ki újra, hogy 10 év után milyen kimenni az emberek közé” – mondta Magyar Péter az RTL-nek hétfői, baranyai országjárásán. Elmondta, hogy a múlt héten két kollégáját rúgták ki egy állami és egy magáncégtől, mert a Tisza pártnak önkénteskedtek. Hogy minek örülne Magyar Péter, itt megtudhatja:


Nyitókép: Magyar Péter / Facebook

#Belföld#magyar péter#i bike budapest#bicikli#elektromos bicikli#tűzfalcsoport

Címlapról ajánljuk