Belföld

A Szent Imre kórházban néha már ügyeleti időben sincs szülész-nőgyógyász az osztályon

rtl.hurtl.hu

2023. november 9. 8:04

Annyi szakorvos távozott, hogy nem tudják megoldani az ügyeleteket.

A Hvg360 cikke szerint az újbudai Szent Imre Kórházban válságtanácskozást kellett összehívni, mert a szakorvoshiány miatt az intézmény nőgyógyászatán már olyan kevesen dolgoznak, hogy az ügyeleteket sem tudják ellátni. A lap információi szerint az ügyeletet ellátó maradék dolgozók jelezték, hogy az osztály stabil működéséhez nincs elég ember, de megoldás nem született az ügyben.

A napokban már odáig fajult a helyzet, hogy ügyeleti időben nem volt szülész-nőgyógyász az osztályon, így több beérkező pácienst is át kellett szállítani másik intézménybe

– írj a lap.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) megerősítette, hogy a kórház „lemondta az akut esetek felvételét”, a „betegutak szervezéséről” pedig a bejelentés után az OMSZ gondoskodott.

Az elmúlt hónapokban öt szülész-nőgyógyász szakorvos és hat rezidens egészségügyi szolgálati jogviszonya szűnt meg. Két szakorvos jelenleg a felmondási idejét tölti, két kollégánk pedig szülési szabadságra megy

– válaszolta a lapnak a főigazgatóság. Leszögezték, hogy a probléma miatt folyamatosan egyeztetnek, szakorvosok átirányításával próbálják tehermentesíteni az osztályt. „A budapesti vezető kórházak támogató együttműködésükről biztosították a Szent Imrét” – olvasható a válaszukban.

Felmerült olyan megoldás is, hogy a jelenleginél kevesebb ügyeletet lásson el a Szent Imre, heti négy alkalommal nem működne ügyelet a kórházban, a kismamákat például a Szent János Kórházba irányítanák.

A Reggeliben korábban arról beszélgettek, hogy a szülész orvosoknak nem éri meg ügyeletet vállalni közfinanszírozott kórházban:


Nyitókép: RTL

#Belföld#szent imre kórház#szent jános kórház#ügyelet#szakorvos#orvoshiány

Címlapról ajánljuk