Belföld

Kunetz Zsombor: Radikálisan csökkentik az ágyszámot a János Kórház kardiológiai osztályán

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. december 23. 10:38

A „minimumfeltételek részleges- és átmeneti hiánya miatt” nem tudják ellátni a II. kerületi betegeket a János Kórház kardiológiai osztályán.

A Kunetz Zsombor egészségügyi elemző által a Facebookon közzétett dokumentum szerint az Észak-budai Szent János Centrumkórház Kardiológiai Osztálya a jövőben nem tudja ellátni az összes II. kerületi beteget.

Kunetz Zsombor azt írta, hogy a karácsony előtti bejelentés szerint

2024. november 30-ig a Kardiológiai Osztály a minimumfeltételek részleges- és átmeneti hiánya miatt nem tudja ellátni a II. kerületi lakosságot, a meglévő 36 fekvőbeteg ágyat 18-ra kénytelen csökkenteni.

A kardiológiai osztály a honlapja szerint eredetileg 48 ággyal működött, ebből maradt 18 ágy.

Az Észak-budai Szent János Centrumkórház egy centrumkórház, azaz olyan irányítói jogkörökkel rendelkezik, mint egy megyei intézmény, mégsem tudja ellátnia feladatát. Vezetőjét a legutóbbi menesztési hullámmal nem rúgták ki, maradt az intézmény élén

– írta az orvos, utalva arra, hogy nemrég Pintér Sándor 9, az országos kórház-főigazgató 15 kórházigazgató leváltásáról döntött. 


Arról, hogy 24 kórház főigazgatóját menesztette a Belügyminiszter és az Országos Kórházi Főigazgatóság megbízott főigazgatója az RTL Híradó is beszámolt:


Nyitókép: Róka László / MTVA / MTI

#Belföld#szent jános kórház#egészségügy#kórház#kórházi ágyak

Címlapról ajánljuk