Belföld

Harckocsiba ült Novák Katalin, a magyar hadsereg főparancsnoka

rtl.hurtl.hu

2023. november 7. 18:06

Novák szerint jó szövetségesei vagyunk a NATO-országoknak.

„Bizonytalan időket élünk. A hadgyakorlat bizonyítja, hogy a Magyar Honvédség kész Magyarország biztonságának és szuverenitásának védelmére” – írta Novák Katalin köztársasági elnök a nemrég véget ért NATO-hadgyakorlatról, amit hazánkban tartottak.

Hozzátette: „Az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál találkoztam a toborzó kampány eredményeként bevonult honvédekkel, valamint megnéztük a hadsereg egyik legmodernebb haditechnikai eszközét, a Lynxeket is”.

A köztársasági elnök szerint „azt is bizonyítja a hadgyakorlat, hogy jó szövetségesek vagyunk, mert NATO tagországok katonái is részt vesznek rajta több százan. Adaptive Hussars 23 az elnevezése annak a hadgyakorlatnak, amelynek megnyitóján vettem részt a hadsereg főparancsnokaként Hódmezővásárhelyen”.

A hadgyakorlatról, és az azzal kapcsolatos közúti fennforgásokról korábban mi is beszámoltunk. A Novák Katalin által Facebookra feltöltött képeket alább lehet nézegetni. Akad olyan is köztük, amelyen Novák egy harckocsiban látható.


Korábban az RTL Híradó arról számoltbe: Veres István, Novák Katalin férje mindössze öt hetes kiképzés után tett katonai esküt, és azonnal alezredesi rangot kapott. Az RTL Híradó által megkérdezett katonai szakértő szerint van jogi lehetőség az azonnali főtiszti kinevezésre, de csak akkor, ha egy katona speciális szaktudása elengedhetetlenül fontos a honvédség számára.


Nyitókép: Facebook

#Belföld#nato#hadgyakorlat#novák katalin#harckocsi

Címlapról ajánljuk