Belföld

Megvakul a Noé Állatotthon jótevője, ha nem talál szemészorvost

rtl.hurtl.hu

2023. november 3. 12:59

Fél éve vár arra, hogy felhívják a Szombathelyi Markusovszky Kórház szemészetéről. Hiába. 

 

Sürgősen szürkehályog-műtétet végző orvost keres a Noé Állatotthon a Vas megyei szergényi menhely vezetőjének, az erről szóló posztot a Blikk szúrta ki. 

Tímea szemei mára olyan kritikus állapotban vannak diagnosztizált szürkehályog miatt, hogy nem tud vezetni, eljutni a külterületen lévő menhelyre, rohanni beteg kutyával orvoshoz, mindennapos tevékenységeit már nem tudja biztonsággal ellátni. Hónapokig várt a diagnosztikai vizsgálati időpontra, ezen fél éve átesett, eszerint műteni kell mindkét szemét. 

Fél éve vár arra, hogy felhívják a Szombathelyi Markusovszky Kórház szemészetéről egy következő vizsgálati időponttal, majd szinte biztos, hogy újabb hosszú hónapok várakozása következne a műtétig.

 

De sem neki, sem az árva állatoknak nincsenek hosszú hónapjai. 

A Noé Állatotthon ezért keres most nyugati országrészben –  elsősorban Vas, Veszprém, Győr-Moson-Sopron vármegyékben – olyan specialistát, aki sürgősen meg tudja műteni kollégájuk szemét. A fizetős műtét megfinanszírozására nincs lehetőségük, mindenképp állami helyet szeretnének találni, hiszen 

Tímea egész életében fizette a tb-t, és mostanáig várt is türelemmel, hátha sorra kerül.

Nemcsak az állami kórházakba, rendelőkbe megy kevesebb beteg, hanem a magánegészségügyben is csökken a betegszám, amióta az embereknek elfogytak a megtakarításaik – erről beszélt Sinkó Eszter egészségügyi közgazdász a Reggeliben. Emiatt egyre hosszabb a várólista az állami egészségügyben: jelenleg negyvenezer beteg vár valamilyen műtétre, közülük harminckétezren csípőprotézis-, térdprotézis-, szürkehályog-beavatkozásra várnak már hosszú hónapok óta:


Nyitókép: Noé Állatotthon / Facebook

#Belföld#noé állatotthon#vakság#hályog#orvos#egészségügy

Címlapról ajánljuk