Belföld

Egy év alatt 5 millió forintot tankolt autójába közpénzből a rekorder fideszes

rtl.hurtl.hu

2023. október 27. 8:25

Hörcsik Richárd borsodi fideszes képviselő magyarázata szerint „ez teljesen reális”.

A Blikk adatigénylést nyújtott be az Országgyűlés Hivatalához, az eredményekből kiderült, hogy mely képviselők tankoltak a legtöbbet állami pénzből 2022 augusztusa és 2023 júliusa között. 

A rekorder Hörcsik Richárd fideszes képviselő, aki 5,1 millió forint közpénzt költött tankolásra. A második helyen a szintén fideszes Szabó Zsolt végzett több mint 3,4 millió forinttal, a harmadik pedig szintén egy fideszes, egészen pontosan Demeter Zoltán lett, 3,39 millió forinttal.

A lista érdekessége, hogy az első öt helyen csak kormánypárti képviselők állnak, a negyedik is egy fideszes lett, az ötödik helyen pedig egy KDNP-s képviselő végzett. Tilki Attila 3,34 millió, míg Mihálffy Béla János 3,27 millió forintnyi üzemanyagot tankolt az autójába az állam kontójára. 

A témában a lap megkereste Hörcsik Richárdot, aki levezette, miért tankolt bele az autójába egy jó használt autó árát.

5 millió forint – átlagosan 650 Ft/liter gázolajáron számolva, de akadt, amikor 720 Ft felett volt az ára, s előfordult, amikor 600 alatt – 7692 liter üzemanyagot feltételez. Az autóm 8,5-10 liter között fogyaszt, attól függően, mennyit állunk a dugóban, mennyire sietünk egyik rendezvényről a másikra. Ez alapján 76000-90000 kilométer közötti futásteljesítmény jön ki az évre, ami teljesen reális

– mondta Hörcsik Richárd, aki hozzátette, hogy olyan választókerületben él és dolgozik, ami a legtávolabb esik a fővárostól.

Ha a körzetem két szélső pontjára, Szemerére és Zemplénagárdra szeretnék eljutni, 229 kilométert kell utaznom Sárospatakról. Például a több szünnapos nemzeti ünnepeken gyakran előfordul, hogy tíz fölötti azoknak a településeknek a száma, ahol együtt ünnepelek a polgárokkal

– mondta Hörcsik. Arról is beszélt, hogy szinte minden nap úton van, ráadásul az Európai ügyek bizottságának korábbi elnökeként külföldön is többször volt feladata.

Hörcsik Richárd fideszes országgyűlési képviselő, a II. Rákóczi Ferenc Nonprofit Szervezet igazgatótanácsának elnöke beszédet mond a szlovákiai Borsiban, a Rákóczi-kastély környezetét érintő turisztikai fejlesztés avatásán 2023. szeptember 10-én. Fotó: MTI / Vajda János

#Belföld#Hörcsik Richárd#fidesz#képviselő#borsod#közpénz#benzinár#tankolás#benzinpénz#gázolaj

Címlapról ajánljuk