Belföld

Nem vicc: a Jobbik a Független Kisgazda Párttal lép szövetségre

rtl.hurtl.hu

2023. október 26. 12:38

A Torgyán József-féle FKgP-vel. 

„Történelmi szövetséget” köt a Jobbik a Fidesz egykori koalíciós partnerével, Torgyán József volt pártjával, a lassan száz éve megalapított Független Kisgazda Párttal, írta meg a Telex a párt meghívója alapján.

„Élhető vidék nélkül nincs normális Magyarország!” – áll a Jobbik meghívójában. A szövetség pontos részleteit egy pénteki sajtótájékoztatón mutatja be Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke és Balogh Károly, a Független Kisgazda Párt (FKgGP) elnöke.

A párt benne volt a rendszerváltás után felálló első koalíciós kormányban (MDF-KDNP-FKgP), majd az 1998-as választán után a Fidesszel közösen alakítottak kormányt Torgyán Józsefék. A 21. században azonban már nem nagyon lehetett hallani róluk.

2017-ben még arról jelentek meg hírek, hogy az FKgP ellen felszámolási eljárás van folyamatban, de ezt a párt elnöke tagadta akkor. Bár a legutóbbi két választáson nem indultak el, 2019-ben a Jobbikból kiszakadt Mi Hazánk Mozgalommal és a Magyar Igazság és Élet Pártjával (MIÉP) kötöttek megállapodást. 

Nyitókép: Kovács Attila / MTI

#Belföld#független kisgazda párt#jobbik#szövetség#torgyán józsef

Címlapról ajánljuk