Belföld

Visszadobta a parlamenti bizottság az óraátállítás eltörléséről szóló jobbikos javaslatot

rtl.hurtl.hu

2023. október 24. 14:20

Hiába támogatná a magyarok túlnyomó része.

Egy hónappal ezelőtt nyújtott be határozati javaslatot Balassa Péter jobbikos parlamenti képviselő az óraátállítás megszüntetéséről. A javaslat szerint az Országgyűlés felkérné a kormányt, hogy „a lehető leghamarabb tegyen lépéseket” azért, hogy a téli-nyári időszámítást eltöröljék, és a jövőben a nyári időszámítást alkalmazzák egész évben. Az indoklásban Balassa arra is kitér, hogy egy uniós felmérés szerint a magyar választók 90 százaléka támogatja az óraátállítás eltörlését.

Kedden a 24.hu arról írt, hogy a jobbikos képviselő indítványa nem ment át az Országgyűlés Gazdasági Bizottságán. A Bánki Erik fideszes bizottsági elnök által benyújtott iromány szerint a testület arról döntött, hogy a határozati javaslat tárgysorozatba vételét elutasítja.

A téli időszámításra való átállás vasárnap lesz esedékes, október 29-én hajnali 3 órakor 2 órára állítjuk vissza az órákat. Az alábbi videónkból megtudhatják, hogy sokáig nem október végén, hanem már egy hónappal előbb megtörtént az óraátállítás Magyarországon.


Nyitókép: MTI/Mónus Márton

#Belföld#óraátállítás#téli időszámítás#nyári időszámítás#jobbik#parlament#fidesz#bánki erik

Címlapról ajánljuk